Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Saddam döneminden beri bölgemizde yeniden tanzim çalışması var. Barzani’nin yaptığı referandumun bölgemizi yeniden tanzim için plan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bölge insanı da kandırılıyor. Küresel emperyalist güçler burayı kendi istedikleri gibi tanzime ve bölüşmeye çalışıyor” dedi.

Türk Ocakları Bölge Toplantısının 2017 istişare toplantısının ilki Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde Clarion Otelde gerçekleşti. Bölge toplantısının basına açık bölümünde konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, hükümetin 2015 yılından itibaren hem PKK konusunda hem de Suriye konusunda tutarlı politika izlediğini belirtti. Öz; “Ülkemiz birkaç yıldır son derece kritik bir süreçten geçiyor, daha önceden de bu süreci Türkiye’nin kritik dönemeci olarak adlandırmıştık. 2014-2016’dasi sürece ‘Kıskaçtaki Türkiye’ demiştik. Son yıllarda yaşanılan olaylarda da bunlar görülebilir.

Türk Ocakları 105 yıllık tarihi ile imparatorluktan cumhuriyete Türk milletine fikri manada önderlik yapmış bir kuruluştur ve ülkemizin dört bir tarafındaki şubelerimizle bu önderliğe de devam etmeye çalışıyoruz” Dedi.

Çözüm sürecinde devletin kurumlarını uyardıklarını, PKK’nın ipiyle kuyuya inilmeyeceğini, Apo’ya güvenilmeyeceğini dediklerini hatırlatan Öz konuşmasını şöyle sürdürdü; “belki ülkenin düzlüğe çıkması için bazı düşünceler olabilirdi fakat bu örgütlerin ipleri başkalarının elindeydi ve bugün bunun ortaya çıktığını görüldü. Her zaman vatandaş yaşayan insanların birlik ve beraberliğinden yana olduk, hiçbir zaman etnik bir ayrım yapmadık. Son zamanlarda vurgu yapılan Beka meselesini biz yıllardır söylüyoruz. Devlet hem Suriye hem de PKK meselesinde 2015 yılından beri tutarlı bir şekilde politika üretiyor. Saddam’la başlayan Ortadoğu’nun yeniden tanzim edilmesi bugün de devam ediyor. Barzani’nin yaptığı bu referandumun bölgemizi yeniden tanzim için plan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bölge insanı da kandırılıyor. Küresel emperyalist güçler burayı kendi istedikleri gibi tanzime ve bölüşmeye çalışıyor. Herkes buradan pay almaya çalışıyor. İsrail'in güvenliği çok önemli ve İsrail burada Türkiye gibi güçlü devletler de istemiyor. Bugün gelinen noktada referandum gayrimeşrudur. Üstelik Kuzey Irak Kürt bölgesinin içinde olmayan Kerkük ve Musul gibi tartışmalı alanları da içine katmak suretiyle bu gayrimeşruluğu katmerleştirmiştir. Aslında bu plan, Türkiye dâhil bütün bölge devletlerinin toprak bütünlüğüne karşı bir plandır.” Diye konuştu

Bölge ülkelerin sınırlarında değişiklik olması halinde Türkiye’nin de tarihi haklarını gündeme getireceğinin altını çizen Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz konuşmasını şöyle sürdürdü; “kimse orada Türkmenlerin sahipsiz olduğunu düşünmesin. Türkmeneli meselesi, Türkiye meselesidir. Bu meselede, son dönemde daha doğru bir çizgide giden politikadan yalpalanmaması lazım. Devleti yönetenlerin çok fazla konuşmayıp, işin gereğini yapması lazım. Çünkü çok konuştuğunuz zaman karşı taraf tedbirlerini alıyor. Türkiye'nin sözü yerde kalmamalıdır. Türkiye bir şey yaptığı zaman bu karşılığını bulmalıdır."

Editör: Haber Merkezi