Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genle Sekreter Yardımcısı Murat Demir, beraberinde Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz, Etüd Proje Müdürü Mustafa Aksel Abacıoğlu ve teknik heyetle birlikte yapımı devam eden Kültürpark inşaatını gezerek bilgiler aldı.

Etüd Proje Müdürü Mustafa Aksel Abacıoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genle Sekreter Yardımcısı Murat Demir ve Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz’a Kültürpark’la ilgili bilgiler aktardı.

Etüd Proje Müdürü Abacıoğlu verdiği bilgide: “Kültür Park Tesisi yapımı kapsamında ;

* Görsel etkisi ve aktif kullanımı hedeflenerek yapıların üzerine yayılan meyilli yeşil alanlar,

* Alanın çevresindeki insan hareketlerine bağlı olarak şekillendirilmiş ve alanın ortasında yaratılan meydana erişimi sağlayan yönlendirici özelliğe sahip meyilli plato,

* Kuzey yönünden gelen insan sirkülâsyonu için düzenlenmiş meydana bağlanan iki kılcal rampa geçidi,

* Programı verilen yapı gruplarının organize olarak tanımlandığı korunaklı sarmalanmış avlu karakterindeki açık alan (Meydan)

* Gösteri ve benzeri etkinliklerin yer alacağı, amfi şeklinde düzenlenmiş ve meydanın ortasında oluşturulmuş forum alanı,

* Proje Meydan (avlu), Konferans Salonu, Yeme-İçme Mekânları ile Kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı mahaller bulunmaktadır.

* Bodrum kata (4800 m2); depolar, klima santralleri, kazan daireleri ve bu alanların dışında kalan alan otopark olarak değerlendirilecektir.175 araçlık otopark kapasitesine sahiptir.

* Zemin kat (4800 m2); açık forum alanı, açık oturma alanı, çocuk –oyun atölyesi, el sanatları atölyesi, seramik-cam atölyesi, resim atölyesi kilim atölyesi satış ve sergi salonu depolar konferans salonu sergi ve kokteyl salonu satış birimleri (3 adet) mutfak, yeme-içme salonu mevcuttur.

* Yeşil Çatı Örtüsü (4500 m2); Üst kısımda yeşil çatı olarak değerlendirilen 4500 metrekarelik bir alan mevcuttur. Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, oturma bankları yer almaktadır.

Söz konusu tesisin yapımının 400 gün içerisinde tamamlanarak, hizmete açılması planlanmaktadır” dedi.



Editör: Haber Merkezi