Kahramanmaraş Tarım Fuarı 13. Çağrı Dönemi Öncesi Çok Önemliydi

Fuarı organize eden kuruluşlar arasında yer alan TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü oldukça farklı, renkli ve profesyonel hazırlanan standı ile tüm ziyaretçi ve katılımcıların ilgisini üzerinde topladı. İl Koordinatörlüğünün hibe desteği sağladığı yatırım alanları, daha önce başarıyla gerçekleştirilmiş olan örnek proje hikayeleri, kurumun proje hazırlama prosedürleri, bugüne kadar yatırım sektörlerine yapılmış olan hibe tutarları ve detayları anlatıldı. Ayrıca kurumu tanıtıcı broşür, bilgi kartları ve başvuru çağrı rehberleri ile şapka ve kalem gibi promosyon ürünleri ziyaretçilere dağıtıldı.



TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU yaptığı açıklamada, 3.sü düzenlenen Kahramanmaraş Tarım Fuarına ve benzeri fuarlara geleneksel olarak her zaman İl Koordinatörlüğü olarak katılım gerçekleştirildiğine değindi. Açılan tanıtım standında, gelen ziyaretçileri, bölge çiftçilerini ve yatırımcılarını kurumumuzun desteklediği her alanda proje hazırlamaya davet etti.  Ayrıca, faydalanıcılar ve danışman firmalara, 13. Başvuru Çağrı döneminin ilana çıkıldığı bugünlerde proje hazırlığı yapılacak sürecin oldukça kısa olması nedeniyle TKDK ile daima irtibat halinde olunması ve adım atılması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunduktan sonra, sözlerine şunları ekledi.

“Birlikte yapılacak titiz ve özenli bir çalışma ilimiz ekonomisine 2015 yılı için ne kadarlık katkı gerçekleştireceğimizi belirleyecektir. Yapılacak hataların telafisi olmayacağından hep birlikte oldukça dikkatli ve hızlı bir çalışma performansı göstermemiz gereklidir. Son Başvuru Tarihi 10 Şubat 2015 olan 13. Başvuru Çağrı döneminde, Kurum mevzuatımıza uygun bir şekilde hazırlanacak Proje Başvuru Paketleri ile IPARD fonlarından İlimiz yatırımcılarının en yüksek oranda faydalanması hedeflenmektedir. Kahramanmaraşlı yatırımcıların 13. Başvuru Çağrı Dönemini çok iyi değerlendirmelerini bekliyorum. Hibe desteği verdiğimiz sektörlerin enerji yatırımları da hibe desteğinden yararlanacaktır. Bu uygulama ilk defa 13. Çağrı döneminde destek kapsamına alınmıştır. Yatırımcılarımızı proje vermeleri için teşvik ediyorum. Bu fırsatları kaçırmayalım. Çırçır fabrikaları, mısır kurutma tesisleri, gıda işleme tesisleri, meyve suyu üretim tesisleri, bitkisel yağ ürerim tesisleri, makarna fabrikaları, döğme, bulgur, tarhana fabrikaları, biber fabrikaları vb. birçok yatırım alanında hibe desteği veriyoruz, gelin muhakkak görüşelim. Bizimle görüşmeden karar vermeyin. ”dedi.

13. Başvuru Çağrı Dönemi Takvimi

13. Çağrı Dönemi proje başvuruları 12 Ocak 2015 tarihi saat 09:00’dan itibaren, TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak. Başvuruların son teslim tarihi 10 Şubat 2015 saat 21:00’dir.


 

 

Editör: Haber Merkezi