KSÜ Rektörlüğü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve TÜBİTAK’ın destekleriyle geliştirilen elektrikli araç; 94 takımın başvuru yaptığı, 67 takımın yarışma için hazır bulunduğu ve bu takımlar arasından 28 takımın teknik kontrolleri geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandığı yarışmayı elektromobil kategorisinde (enerji verimliliği) 7’nci sırada tamamladı.

KSÜ’nün Uğur Böceği, 30 tur ve 60 km uzunluğundaki yarış pistini 1742Wh enerji harcayarak 1,07TL yakıt tüketimiyle bitirdi. 2’nci gün 2’nci etap yarışını ise süre bazında 1’nci sırada tamamlayan Uğur Böceği aynı zamanda yarışma kuralları gereği tamamlanması gereken 30 turun tamamını başarabilen 8 takımdan biri olarak dikkatleri üzerine çekti.

Aracın Elektrik-Elektronik aksamı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Alper Kerem danışmanlığında geliştirilirken, mekanik aksamının tasarımı ve imalatı ise Makina Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ermurat ve Arş. Gör. Muhammet İbrahim Aşçı danışmanlığında tamamlandı.

İlgi ve desteklerinden ötürü KSÜ Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can başta olmak üzere üniversite yönetimine, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal’a şukranlarını sunan Dr. Öğretim Üyesi Alper Kerem, büyük bir özveriyle emek veren akademik danışman hocalarımıza ve  öğrencilerimize teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi