KSÜKAM Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul, KSÜKAM Yöneticileri, Üniversite personel ve öğrencileri ile birlikte Huzurevi’ni ziyaret ederek, burada ikamet eden yaşlılara çeşitli hediyeler vererek sohbet etti. “Yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” diyen Prof. Dr. Kurtul, “Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmalıları gerekir” diye konuştu.



Ömürlerinin büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçiren bireylerin insan onuruna yakışır biçimde bakım talep etme haklarının olduğunu ifade eden Kurtul, “İnsanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımının daima yaşatılması inancındayız. Herkesin bir gün yaşlanacağı unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

Huzurevi ziyaretinin ardından Prof. Dr. Naciye Kurtul ve beraberindekiler, KSÜ ev sahipliğinde 3.’sü düzenlenen Educatürk Yüksek Öğretim Günleri fuar alanını ziyaret ettiler 
Editör: Haber Merkezi