KSÜ Rektörlüğü tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı Kutlama Programı KSÜ Avşar Yerleşkesi Aslanlı Park’ta gerçekleştirilirken, programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Nevruz’un kültür ve geleneğimizdeki önemine vurgu yapan Rektör Deveci, Nevruz Bayramı’nın bütün diğer bayramlar gibi hoşgörü barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir gün olduğunun altını çizdi.

“Nevruz Bayramı’nın barış, dostluk, kardeşlik ve dayanışma hislerinin güçlenmesine vesile olmasını dilerim” diyen Rektör Deveci konuşmasını, “Hem baharı, hem de; barış, kardeşlik ve dostluk içerisinde yeni güzel başlangıçlar yapmayı temsil eden Nevruz Bayramımızı kutlar, milletimiz ve insanlık için güzelliklere vesile olmasını dilerim” temennileri ile tamamladı.



Geleneksel Nevruz ateşinin Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile birlikte yakılmasıyla başlayan kutlama programı kapsamında; halkoyunları gösterileri, Nevruz deyimleri, şiir ve şarkı dinletileri, Türkmen ve Azerbaycanlı öğrencilerin yöresel nevruz gösterileri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Önemli Nevruz simgelerinden olan demir dövme merasimi protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilirken, Vali Güvençer, “Bize yeni günü, baharı, yeniden oluşu bağışlayan Allah’ımıza şükürler olsun. Yeni günde bizi bize bağışlayan, bize nefes veren Rabbimize hamdüsenalar olsun. Demir tavında dövülsün, önümüzdeki engeller demirden de olsa önümüzde erisin, o engeller bizim gücümüzle açılsın. Bizim emeğimizle, alın terimizle, bilek gücümüzle dünya buluşsun. Demir ve çekicin buluştuğu sesle dünya bereketle donansın, yolumuz açık olsun. Yeni günümüz, yeni baharımız, nevruzumuz kutlu olsun.” dua ve temennileri ile demire ilk çekiç darbesini vuran isim oldu.


 
Baharın sevinç ve coşkusunu yansıtan programın sonunda, artık geleneksel hale gelen, Nevruz pilavı ve ayran ikramı yapılırken, Rektör Deveci öğrenci ve katılımcılara pilav ikramını bizzat yaptı. Yakılan Nevruz ateşinden öğrencilerle birlikte atlayan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, öğrencilerin davetini kırmayarak Nevruz halayına da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi