Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit’in konuşmacı olarak katıldığı seminer KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilirken, programın açılış konuşmasını İlahiyat Öğrenci Topluluğu Danışmanı – KSÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Kahveci yaptı. Seminerin düzenlenmesine destek olan KSÜ Rektörlüğü ve üniversite çalışanlarına teşekkür eden Kahveci, programın yararlı olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından “Öğrenmede Motivasyon” başlıklı seminer sunumunu gerçekleştiren Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, motivasyonumuzu etkileyen olumlu ve olumsuz etkenler hakkında bilgiler verdi. “Motivasyonumuzu arttırmak için önce kendimize acımayı bırakmalıyız” diyen Yiğit, duygu ve düşünce olarak kendimizi sınırlandırmazsak önemli noktalara ulaşabileceğimizi vurguladı.



Motivasyonu kaybetmemek için olumsuz eleştirilerin duyulmaması gerektiğine değinen Şengül Yiğit, “Bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu unutmayalım, yaşadığımız sıkıntılara bu açıdan bakmalıyız” şeklinde konuştu. “Hayatta geçmeyen tek yorgunluk gönül yorgunluğudur. Fizik ve beden olarak yorulmaktan çekinmeyin” sözleriyle gençlere seslenen Yiğit çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Seminer sunumunun ardından Şengül Yiğit’e İlahiyat Öğrenci Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nuri Kahveci tarafından oyma ceviz sandık hediye edildi.
Editör: Haber Merkezi