KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) sergi salonunda gerçekleştirilen, GSF öğretim elemanlarının eserlerinin yer aldığı resim sergisinin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Deveci “Kahramanmaraş’ı 96 yıl önce hakkıyla savunan, bu destanın yazılmasında emeği geçen şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” diye konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Üniversiteyi iki kanatlı bir kuş olarak niteleyen Özkarcı, “Bir kanadı ilim, öteki kanadı sanattır. Bilim olmadan sanat, sanat olmadan bilim olmaz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Rektör Deveci açılış kurdelesini üniversite protokolü ile birlikte kesti. Sergide KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları; Yrd. Doç. Dr. Aziz Erkan, Yrd. Doç. Dr. Âdem Çelik, Okt. Ali Koç, Okt. Vedat Akkök, Okt. Cavit Polat, Okt. M. Akif Kaplan, Okt. Filiz K. Nacaroğlu, Okt. Rabia Demir, Okt. Ahmet Uzuner ve Arş. Gör. Yunus Kaya’nın eserleri yer alırken, Arş. Gör. Yunus Kaya’nın üç boyutlu resim çalışması ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Resim sergisi açılışının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca, Öğr. Gör. Ahmet
Görüzoğlu ve sazlar eşliğinde Kahramanmaraş türkülerinin yer aldığı konser düzenlendi.

Resim sergisi ve konsere Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, üniversite protokolü üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Editör: Haber Merkezi