KSÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Teknik Bilim Kurulu Üyesi Yüksek Kimyager Timuçin Günesen katıldı.

GİMDES’in, Türkiye’nin ilk helal gıda kuruluşu olduğunu ve 2005 yılında kurulduğunu belirten Günesen, gerekli altyapının tamamlanmasının ardından 2009 yılı itibariyle helal gıda sertifikası vermeye başladıklarını söyledi.

2010 yılında Dünya Helal Konseyi üyesi olan GİMDES’in bugün konseyin başkanlığını da yürüttüğünü ifade eden Günesen, sertifika sahibi kuruluşlara yapılan habersiz denetim, belge takibi ve analizlerle helal gıda güvenlini sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İnanca uygun gıda tüketiminin bir hak olduğunu vurgulayan Günesen, günümüzde kullanılan birçok gıda katkı maddesinin yurt dışından temin edildiği ve bu ürünlerin ülkeye girişinde helal yönünden değerlendirilmesi için toplumda kamuoyu oluşturmasının önemli olduğunu ifade etti.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan tarafından Timuçin Günesen’e hediye takdim edildi. Konferans sunumunun ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Derneği tarafından öğrenci ve personele lahmacun ve ayran ikramı yapıldı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi