19 Eylül 2016 tarihi itibariyle EBYS’ye geçen KSÜ, fiziksel olarak yaptığı resmi yazışmalarla ilgili iş ve işlemleri elektronik ortama taşıdı. EBYS kullanımıyla birlikte resmi yazışma ve iş döngüsünde ciddi bir performans ve verimlilik artışı gözlenirken, imza yetkisi olan tüm personele e-imza alınarak, elektronik imza ile onaylanmış evraklar için internet üzerinden doğrulama ve erişim imkânı sunuldu.

Sistem ayrıca 2003 yılında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun Beşinci Kısmında yer alan ve yıllar içerisinde sürekli güncellenen "Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği" ne uyum sürecine de önemli bir katkı sağlıyor.



Ülkemizin köklü ve büyük üniversiteleri arasında yer alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin yenilikçi ve ilerici yönetimi sayesinde, nitelikli yazılım ve teknoloji yatırımları yapılarak en ileri düzeyde projeler yürütüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, EBYS ile iş ve işlemlerin, hızlı ve güvenli olarak tamamlanmasında önemli bir kolaylık sağlandığını ifade etti.

Sistemin, zaman ve sarf malzemesi kullanımında da büyük ölçüde tasarruf sağladığını söyleyen Rektör Deveci, “Üniversitemizde ayrıca 2017 yılı itibariyle KEP sistemine geçilerek kurum dışı yazışmaların da elektronik ortam üzerinden yürütülmesinin yanı sıra üniversitemizin kullandığı tüm bilgi sistemlerinin web servisleri aracılığı ile birbirine bağlanması için çalışmalar yürütülmesi, kurumsal bilgi kaynaklarının şeffaf bir yönetim anlayışı ile hızlı, doğru ve etkin bir şekilde kullanımının sağlanması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Rektör Deveci; enerji, kâğıt ve zamandan tasarruf sağlayan bu tip bilgi teknolojileri sayesinde, çağımızın ve yönetmeliklerin gerekleri sağlanarak pek çok konuda kuruma artı değer kazandırıp ülkemizin e-dönüşüm alanındaki atılım ve politikalarına katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi