Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen eğitim programının açılışında konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, hem eğitim veren hem de eğitme katılan öğretim elemanlarının programa gönüllü olarak iştirak etmelerinin son derece memnuniyet verici bir husus olduğunun ifade etti.

Eğiticilerin Eğitimi Programı’nın esas itibariyle “Paylaşım Semineri” olduğunu belirten Rektör Can, “Bu program, farklı disiplinlerde akademik kariyerini sürdüren hocalarımız bir araya getiren önemli bir program. Hepimizin birbirimizden öğreneceği şeyler var. Bizim amacımız gerekli şartları sağlayıp, karşılıklı öğrenme ortamı sunarak, disiplinler arası etkileşime katkıda bulunmak. İnanıyorum ki bu eğitim programları çağdaş eğitim ve öğretim metotlarının üniversitemiz genelinde uygulamaya konulmasına dolayısıyla nitelikli ve kaliteli eğitimin yaygınlaştırılmasına olanak sağlayacaktır.” dedi.

Eğiticilerin Eğitimi Programının ilk oturumunda Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğiticilerin Eğitimi Program Koordinatörü Prof. Dr. Nail Yıldırım program hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

İlk grup eğitimlerine Orman Fakültesi öğretim elemanları katılırken, 3 gün devam edecek program kapsamında; “Bir Disiplin Olarak Eğitim”, “Mühendislik Eğitimi”, “Probleme Dayalı Öğrenme”, “Öğretim İlke ve Yöntemleri”, “Olumlu Sınıf Ortamı Oluşturma”, “Öğrenci Hak ve Ödevleri”, “Öğrenme Stilleri”, “İletişim”, “Öğretim Teknolojileri”, “Yetişkin Eğitimi” ile “Ölçme ve Değerlendirme” konularında eğitimler verilecek.

Eğitim programına katılım sağlayan akademik personele eğitim programının sonunda katılım belgesi verilecek.

Editör: Haber Merkezi