KSÜ Avşar Yerleşkesi ve Kayseri çevre yolu arasında bulunan bölgede faaliyete geçen 40 bin metrekare alana sahip Araştırma ve Uygulama Biriminin açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Araştırma ve Uygulama Birimi hakkında bilgiler veren Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lale Efe,  bölümde yürütülen projelerin arazi çalışmalarının bu alanda deneneceğini söyledi.

Araştırma ve Uygulama Biriminin bölgedeki çiftçilerin tarımsal üretimde karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmeyi hedeflediğini belirten Prof. Dr. Lale Efe, “Çiftçilerimizle daha sık bir araya gelerek işbirliğini arttıracağız. 40 bin metrekareye sahip olan uygulama arazimiz bugün itibariyle bölümümüzde yürütülen çalışmalara cevap veriyor. Önümüzdeki yıllarda artan ihtiyaçları göz önünde bulundurarak araştırma ve uygulama çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz bu alanın kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi