Törenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptı. Güvençer konuşmasına Ankara’da meydana gelen elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ülkemize başsağlığı dileyerek başladı. Terörü lanetleyen Vali Güvençer “Milletimiz, devletimiz, ülkemiz, bugünümüz ve yarınımıza ilişkin en küçücük bir tereddüdümüz, en küçücük bir endişemiz, asla ve asla söz konusu değildir” derken, “Dünden ibret ve kuvvet alarak, aynı olmamız gerektiği gibi, bugün yine insan olmanın, kul olmanın ve bu milletin ferdi olmanın yüksek idraki, onuru, gururu ve kararlılığıyla dimdik yolumuza hep birlikte devam edeceğiz. Asli mükellefiyetimiz hiç kuşkusuz budur” şeklinde konuştu.



Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci de konuşmasına terörü lanetleyerek başladı. “Üç beş çapulcuya pabuç bırakmamak adına töreni iptal etmedik” diyen Rektör Deveci, “Kaldı ki 14 Mart tıp bayramı törenleri de zaten böyle bir günde başlamıştı. 1919’da İstanbul işgal edildiğinde tıp öğrencileri işgali protesto etmek için bir araya geldiler ve o günden sonrada 14 Mart tıp törenleri bayram havasında kutlana gelmektedir” diye konuştu. “Bizlere düşen çok çalışmak, ilerlemeye devam etmek, gelişime katkı sunmaktır” diyen Deveci, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert ve Kahramanmaraş Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Hafize Öksüz de birer selamlama konuşması yaparak, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladılar.



Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Sağlık Enstitüleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Berktaş, ‘Tıbbi etik, kalite iyileştirme ve hekimlerin katılımı’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Dünyadaki tıbbi gelişmelere ilişkin veri ve bilgileri katılımcılarla paylaşan Berktaş, tıp alanında teknoloji ve etik kavramına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

14 Mart Tıp Bayramı kutlama töreni kapsamında 12.03.2016 tarihinde düzenlenen 3. Tıp Fakültesi Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Törende ayrıca KSÜ Tıp Fakültesi 2015-2016 1. Dönem öğrencilerine beyaz önlükleri protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyelerince törenle giydirildi.

Editör: Haber Merkezi