KSÜ ve AKEDAŞ arasındaki kurumlar arası ilişkiyi somut bir işbirliğine dönüştürmeyi amaçlayan protokol KSÜ Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve AKEDAŞ Genel Müdür Mustafa Yılmaz tarafından imzalandı. İmza töreninde MMF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, MMF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yakup Cuci ve AKEDAŞ Ar-Ge Merkezi Müdürü Sabri Murat Kısakürek de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan KSÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, üniversite olarak üniversite-sanayi işbirliğine her zaman çok önem verdiklerini hatırlatarak, “Bu işbirliğinin bir adımı da bugün imzalayacağımız protokol ile gerçekleşecek. Bu protokol hem eğitim-öğretim faaliyetlerinde karşılıklı destek ve işbirliğini, hem de araştırma geliştirme faaliyetlerinde karşılıklı destek ve işbirliğini kapsıyor.” diye konuştu.

Ar-Ge çalışmalarının ülkemizin önem verdiği bir konu olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Okumuş, “Ülkenin ileriye gidebilmesi, sanayisinin daha da gelişmesi, dünyada rekabet edebilmek ve katma değerli ürün üretebilmek için Ar-Ge çalışmalarının olması kaçınılmaz. Bu anlamda AKEDAŞ’ın kurduğu Ar-Ge merkezi çok önemli ve üniversitemiz ile işbirliği yapıyor olmasını çok önemsiyoruz. Bu işbirliğinin hem nitelikli Ar-Ge çalışmalarının yapılmasına, hem de Türkiye ekonomisine uluslararası rekabette katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

AKEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz ise “Akedaş Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi olarak bölgemizde elektrik altyapısına ve bilgi teknolojileri ile dijitalleşmeye çok önemli yatırımlar yapmaktayız. Bu kapsamda dağıtım sisteminde karşılaştığımız sorunların çözümü ve kalitenin arttırılması yönünde daha kurumsal bir yapı içerisinde Ar-Ge merkezimizi kurduk ve faaliyete geçirdik.” şeklinde konuştu.

KSÜ yönetimine ve akademisyenlere kendilerine verdiği destek için teşekkürlerini sunan AKEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, imzalanan protokolün Kahramanmaraş’ta sanayi-üniversite işbirliğine örnek teşkil etmesi ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi