Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in onayı ile KSÜ Rektörlüğü, Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi, Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği ile Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında KSÜ İlahiyat Fakültesi Arapça İlahiyat Programı binası yapımı için protokol imzalandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği Başkanı Musa Sarı ve Türkoğlu İmam Hatip Lisesi Yurt Müdürü Ali Gök ile Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Fatih Bozdoğan katılılımıyla imzalanan protokol, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in onayları ile hayata geçirildi. Protokol kapsamında Türkoğlu Ceceli Mahallesi mevkiinde 102 bin metrekare (102 Dönüm) alan üzerine KSÜ İlahiyat Fakültesi Arapça İlahiyat Programı binası, en az 10 daire olacak şekilde lojman ve öğrenciler için yurt binası yapılacak.



İmzalanan protokol çerçevesinde KSÜ İlahiyat Fakültesi Arapça İlahiyat Programı binası ve eklentilerinin yapımı Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi, Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği ile Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sağlanacak. Binanın mimari, statik, mekanik tesisatı, elektrik tesisatı ve çevre düzenleme projeleri KSÜ tarafından hazırlanacak ve yapım işinin denetimi KSÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı teknik elemanlarınca yapılacak.



Protokol imza töreninin ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Sosyal Kültürel Hizmetler ve İmam Hatip Eğitimini Yaşatma Derneği Başkanı Musa Sarı, Türkoğlu İmam Hatip Lisesi Yurt Müdürü Ali Gök ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Fatih Bozdoğan ile birlikte binanın yapılacağı araziyi gezerek yerinde inceledi. Rektör Deveci beraberindeki heyetle birlikte yapımı devam eden Türkoğlu Meslek Yüksekokulu binası inşaatını da ziyaret ederek, yapım süreci ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Editör: Haber Merkezi