Döner bıçağı ile yaralanma nedeniyle özel bir hastaneden KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen 23 yaşındaki Adem Maraşlı’nın döner bıçağıyla kopan parmakları 10 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

KSÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; hastanın sağ el ikinci, üçüncü ve dördüncü parmağı döner bıçağıyla yara almış ve kopan ikinci parmağı buz kalıpları arasında Hastanemize ulaştırıldı. Muayenede üçüncü parmağı bir santimetrelik cilt tutarken dördüncü parmakta da kiriş kesilmesi görüldü. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra ameliyathaneye alınan hasta uyutulmadan kolu uyuşturularak ikinci ve üçüncü parmağı mikroskop altında yaklaşık 10 saat süren ameliyatla yerine dikildi. Ameliyatın ertesi günü ikinci parmakta dolaşım bozukluğu görülünce yeniden ameliyata alınarak tespit edilen damar tıkanıklığı mikroskop altında açıldı.

Yaklaşık bir hafta tedavi gören ve eli alçıda tutularak takibe alınan  Adem Maraşlı, yapılan ameliyat ve sonucundan, gösterilen yakın ilgiden oldukça memnun olduğunu ifade etti.

KSÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve El Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Murat Üzel yaptığı açıklamada, mikrocerrahi tekniği ile kopan iki parmağın yerine dikilmesi ve başarı elde edilmesinin çok önemli bir düzey olduğunu söyleyerek araştırma görevlisi ekibiyle birlikte  olağanüstü bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti. Üzel, geçmiş yıllarda Prof. Dr. Ahmet Karaoğuz tarafından iki ayrı hastada tek parmak replantasyonunun Üniversitemiz Ortopedi ve Travmatoloji Adabilim Dalında gerçekleştirildiğine vurgu yaparak  şöyle devam etti: “Üniversitemizde 2013 yılında kurulan El Cerrahisi Bilim Dalında şehrimize, ülkemize hizmet etmek onuru ve bu güzel başarıları vatandaşlarımıza hediye etmek bizler için gurur vesilesidir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi