Basın buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Can, medyanın önemine değinerek kamuoyunun bilgilendirilmesi adına basının zorlu ve önemli bir görev üstlendiğini, bu görevin fedakârlıkla yapılabileceğini söyledi.

Davetlerine icabet etme nezaketi gösteren basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Can, KSÜ yönetimi olarak üniversite genelinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla üniversitemizdeki programlarda doluluk oranının 2018 yılında yüzde 84 iken 2019 yılında yüzde 92 olduğunu ifade etti. Bu artışın, lisans-önlisans bölümlerinde 21 programın yeniden açılması, bu bölümlere öğrenci alınması ve tanıtım biriminin etkin faaliyetleriyle sağlandığını ifade eden Rektör Can, üniversitede devam eden projeler, fiziki alt yapı çalışmaları ve yapılacak olan sosyal-kültürel faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Üniversiteye ilişkin genel değerlendirmelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve ilgili akademik/idari birimlerin yöneticileri, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar.

Editör: Haber Merkezi