KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser programının açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

“Milli Mücadele’mizin 99’uncu yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Milletin namusuna el uzatan düşmana attığı kurşunla Kahramanmaraş’ta Milli Mücadele’nin fitilini ateşleyen Sütçü İmam’ın adını taşıyan bir üniversite olarak Milli Mücadele ruh ve şuurunu yaşatmanın, gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin bütün çalışanları olarak bu ruh ve şuura sahibiz. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz.” diyen Rektör Can, Kahramanmaraşlıların 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı kutladı.

Ağırlıklı olarak Kahramanmaraş türkülerinin seslendirildiği Öğretim Görevlisi Alper Şakalar yönetimindeki konser, solistler Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca ve Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu, viyolonselde Dr. Öğretim Üyesi Günsu Yılma Şakalar, bağlamada Buğrahan Pürbudak, klasik gitarda Mehmet Karaca, bas gitarda Rıdvan Furkan Kutlu, ve davulda Hikmet Yılmaz tarafından icra edildi.

Editör: Haber Merkezi