KSÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde açılan Teknoloji ve Proje Tasarımı Dersi kapsamında öğrencilerin STEM tabanlı uygulamaları sergilendi. Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik alanları merkezli gerçekleştirilen bu eğitimle,  öğrencilere ve mezunlara proje ve yenilikçilik becerileri kazandırılması hedefleniyor.

Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen sergide öğrencilerin fen ve teknoloji eğitimleri sonunda teknolojinin ve hayatın çeşitli alanlarına kolaylıklar getirecek, “Gözalıcı  Cisimler”, “Ayna ile Elektrik Tasarrufu”, “Oje Kurutma Makinesi” vb. proje ürünleri sergilendi. Fen Bilgisi Eğitim Anabilim Dalı öğrencileri, aldıkları eğitim kapsamında geliştirdikleri projeleri, KSÜ Eğitim Fakültesi girişinde sergiledi.

KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’ın ve öğretim üyelerinin açılışına katıldığı sergi, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Dekan Can, öğrencilere gelecekte araştıran, üreten ve sıradan değil farklılığını hissettiren öğretmen olmaları tavsiyelerinde bulundu. Dekan Can konuşmasını şöyle tamamladı: “Dört yıllık bir fakülteyi bitirmek önemli bir donanımdır. Kendinizi küçük görmeyiniz. Sadece okuduklarını ve kitaptakileri öğrencilere anlatan/öğreten olmamanızı, fen ve teknoloji alanında araştırmalarınızı sürdürmenizi, düşündüklerinizi hocalarınızla tartışmanızı ve düşüncelerinizi projelere dönüştürmenizi, proje ve tasarımlarınızı Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK gibi kurumlara göndermenizi tavsiye ediyorum. İnanıyorum ki bu çalışmalarınız her geçen gün daha da olgunlaşacak ve sonunda seri üretilen teknoloji haline gelecektir. Ülkemizin ve ülkemize güvenen, ortak değerlerimiz bulunan ülkelerin, Türkiye'den büyük beklentileri ve ihtiyacı vardır. Fakülteyi bitirmekle üretmeye yeni başladınız. Bunu da kesinlikle sürdürmenizi sizlerden bekliyoruz. Bundan sonraki hayatınızda başarı ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Tekerek ise, Teknoloji ve Proje Tasarımı Dersi kapsamında, öğrencilerin yaptığı projelerin, daha büyük projelerin temelini oluşturduğunu ve bunların bir kısmının geliştirilmesi halinde patent alabilecek nitelikte olduğunu belirterek, öğrencilere gerekli bilgi beceri alt yapısının verildiğini ifade etti.

STEM alanları merkezli Teknoloji ve Proje Tasarımı dersi sergisi, katılan öğretim üyelerinin ve öğrencilerin bilgilendirilmesinden sonra, öğrenci ve öğretim elemanlarının gezmesi için günün sonuna kadar açık tutuldu.
Editör: Haber Merkezi