8 Temmuz Çarşamba günü öğle saatlerinde Dulkadiroğlu ilçesi Erkenez mevkiinde çıkan anız yangını bu örneklerden biriydi. Saat 12.34’te, Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu 3. Kilometresinde DSİ yakınlarında başlayan yangına Merkez İtfaiye Grubu, 2 araç ve 8 itfaiye eri ile, 4 dakika içinde ulaşarak müdahale etti. Arazi şartları sebebiyle zorlukla müdahale edilen alevler, yakınlarda bulunan terziler sitesine, bir seraya ve tekstil fabrikasına yayılma eğilimi gösterdi. İtfaiye erleri saniyeler içinde genişleyen yangını hızlı ve dikkatli bir çalışmayla kontrol altına aldı. Yaklaşık bir saat sonra yangın tamamen söndürüldü.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; anız yangınlarının ekolojik dengeye zarar vermesi dışında, üçüncü kişilerin bağ, bahçe, işyeri ve evlerine zarar vermesi durumunda, ilgili şahısların bu riskler karşısında yasal sorumluluk taşıdıklarını vurguladı.

Vatandaşlarımızın ev, işyeri, bağ ve bahçelerinin yakın çevresindeki risk oluşturabilecek kuru ot ve anızları temizlemeleri ve ya sürdürmeleri ile yangın tehlikesini ortadan kaldırmaları ve kasten anız yakarak çevreye zarar veren şahısları uyarmaları, uyarıyı dikkate almıyorlarsa ilgili makamlara şikayet etmeleri gerektiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi