Kısa adı KOMPEDA olan, Birleşmiş Kahramanmaraş Otel, Motel, Pansiyon, Eşyalı Daireler, Apartçılar ve Turizmciler Derneği, Barıtçıoğlu Et Lokantasında basın ile bir araya gelinirken, kurucu başkan sıfatıyla konuşan Arif Saim Akıncı; “Şehrimizde aynı amaca hizmet eden birçok oteller, pansiyonlar, aparatlar var. Her sivil toplum kuruluşunun olduğu gibi, bizim de kurduğumuz derneğin, yani KOMPEDA’nın da bir amacı var. Aynı amaca hizmet eden, toplumsal yaşamın vazgeçilmezi haline gelen oteller, pansiyonlar,  apartların da kendilerine özgü sorunları varken, biz bir eksikliği gidermeyi amaçladık. İstedik ki bu işle iştigal eden arkadaşlarımızı biri çatı altında toplayalım, topluma ve bürokratik çevrelere olan sorumluluklarında, sorunların çözümü için el birliği içinde olmak için yola çıktık” dedi.

7 kişiden olan yönetim kurulu üyeleri ile basının da sorularını cevaplandıran, ancak 29 yaşında olmasına rağmen, kendisini yerinde duramayan bir girişimci olarak ifade eden Kurucu Başkan Arif Saim Akıncı, niyetlerinin sadece para kazanmak olmadığını söyledi, ilave olarak derneğin 21 Ekim’de kurulduğunu işaret etti.



MADDİ BİR BEKLENTİMİZ YOK!
Ailesi İstanbul’da ikamet eden bir memur çocuğu olduğunu da belirten, aslında maddi bir beklentisi olmayıp, çalışmasa da ekonomik özgürlüğe sahip biri olduğuna da dikkat çeken Kurucu Başkan Akıncı, bu sektöre ilk imzasını atanın da kendisi olduğunu kaydetti, Kahramanmaraş’ın göç vermesini istemeyen ifadeleri ile iştigal konusu mesleği ile 7’den yetmişe herkese iş temin etmek için bu yolu seçtiklerinin altını çizdi, “Son günlerde şehrimizde ve çevremizde apartlar çoğaldı. Demek ki ihtiyaçmış. Zaten her şey ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Acıktığımızda nasıl yemek yiyor, su içiyorsak, her geçen gün artan aparatların, otellerin, pansiyonların sorunları da kendiliğinden artmaya başladı. Bazen sorun içinden sorunlar çıkıyor ki, bunların da açıklığa kavuşması, çözümle noktalanması için bir çatı altında birleşmemizin gerekliliğine inandık” diye konuştu.

ŞİRKET AĞIRLIKLI ÇALIŞIYORUZ
Akıncı, Kahramanmaraş’taki sivil toplum kuruluşlarına eklenen son halkanın KOMPEDA olduğunu da belirttikten sonra, bu şehirde ve sektör adına neler yapılabilir şeklindeki soruya şu cevabı verdi; “Örneğin bizim bir Yeşilgöz’ümüz var. Harika bir yer. Doğal güzellik hazinesi. Ancak kimse ilgilenmiyor, değerlendirilmiyor. Bunun yanında  gün yüzüne çıkmayı bekleyen değerlerimiz var. Tarihi ve doğal güzelliklerimiz. Tabi bizim diğer başka niyetimiz, turizm adına yatırımlar yapmak. Döngele mahallesinde 5 yıldızlı otel var. Bitmek üzere. Biz buraya da yatırım düşünüyoruz. Ilıca örneğin, sağlık turizmi olduğu kadar, tatil cenneti. AB kredili aparatlar için düşüncelerimiz var. Biz zaten Kahramanmaraş’ta şirket ağırlıklı çalışıyoruz. Ancak bu şehirde 200’e yakın bu sektörle ilgilenen kimseler var ki, bunların çoğu yasal zemine oturtulmamış. Her ne kadar bizler kalanların kimliklerini Emniyet’e bildirsek, de, aparatları kullananların içinde aranan, art niyetli kimseler olabilir. Bunların önüne geçebilmek için sıkı denetim şart. Tehlike arz eden, belki de aranan şahıslar çıkabilir. Bunların önüne geçmek için Emniyet ile sıkı işbirliği içinde olmalıyız”

AMACIMIZ MEMLEKETE HİZMET 
Merkez dâhil, tüm ilçelerimizde aynı işle iştigal eden meslektaşları ile bir araya gelip, üye sayımızı da artarak, etkin, güçlü bir dernek olma amacıyla yola çıktıklarının altını çizen Akıncı, hükümetin kurulamaması, terör olaylarının da sektörü etkilediğine vurgu yaptı, 1 Kasım seçimlerinde siyaseti düşünmediniz mi şeklindeki soruya ise, kendisini işine verdiğini, memlekete hizmet amaçlı ve sorumluluklarını yerine getirme kararlılığı ile siyaseti bu dönemde düşünmediğini, ilerleyen dönemlerde bunun ihtimal dahilinde olabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi