Başkan Hatice Koç, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Diyanet İşleri bu yıl Kutlu Doğum Haftasında  “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temasını gündeme taşımasıyla hem ülkemiz insanının hem de bütün insanlık için çok önemli bir adım atmıştır.

 Bu temayla Sevgili Peygamberimizin (sas) 1442 sene önce dünyaya teşrifiyle  insanlık, nasıl yepyeni ve aydınlık bir güne doğmuşsa bugün de evrensel dünyada  zedelenen, kırılan, değerlerinden soyutlanan ve bir meta haline gelen insanlık onurunu  kurtarmağa   vesile olacaktır. Çünkü insanlık; her geçen gün artan şiddet, istismar, terör, savaş, işkence, zulüm, sömürgecilik, ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, gelir adaletsizliği, , eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı sorunlara maruz kalıyor.

İşte bu nedenle İslâm’ın, insan onurunu merkeze alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını ve Hz. Peygamberin (sas) çağlar üstü örnek hayatını, söz ve davranışlarını, Veda Hutbesiyle verdiği mesajı bu yüzyılda tekrar keşfetmeye ve yaşamımızın her alanında rehber edinmeye, bireysel ve toplumsal ilişkilerimize, davranışlarımıza yansıtmaya mecburuz. 

Bu anlayış ve idrakla Kutlu Doğum Haftasında Peygamber  Efendimize (sas) duyulan sevgi ve bağlılığın gönüllerde perçinleşerek insan onurunun hayatımızda hak ettiği yere ulaşmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi