Koca son zamanlarda yaşanan Fransa’daki patlamalar ve sonrasında İslamafobi algısı oluşturan guruplara da eleştiride bulunarak: “95 yıl önce bu millete vurulmak istenen zinciri ve esaret algısını Sütçü İmam, Senem Ayşe, Arslan Bey ve Mehmet Mümtaz Eren gibi aziz Türk Milletinin ecdadı oynanan oyunlarını bozmuş’ ve düşmanı önce şehrimizden sonra da ülkemizden atmışlardır” dedi
Koca daha sonra şunları söyledi: “Kahramanmaraş, bağrından sayısız kahraman çıkarmış, işgal altındayken kutsal vatan toprakları ve aziz Türk milleti için kendini feda etmiştir. Birlik ve beraberliğin, vatan toprağına bağlılığın en yüksek mertebesine yükselen ve sayısız şehit veren bu şehir, 1925 yılında altın şeritli istiklal madalyasına layık görülmüştür. Sonrasında ise 1973’te Kahraman ilan edilmiştir. Bu paye bizim en büyük kıvancımız ve onurumuzdur.
30 Ekim 1918 de imzalanan Mondros Mütarekesi ile Anadoluyu dört bir koldan istilaya hazırlanan emperyalist güçlere karsı amansız bir mücadele başlatılmıştır. Bu mücadelenin en onurlularından biri de Kahramanmaraş'ta verilmiştir. Sütçü İmam'ın, Çakmakçı Said'in, Aslan Bey'in ve daha nicelerinin şahsında Kahramanmaraşlıların başlattığı mücadele dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Kahramanmaraşlılar, hürriyet ve istiklal için büyük küçük, genç yaşlı, köylü şehirli demeden şehitlik sırasına girmiştir. Böylece 12 Şubat 1920'de düşmana dur diyen ilk şehrimiz Kahramanmaraş olmuştur.

Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan dedelerimizin, ninelerimizin, emaneti olan bu kenti’ aynı ruh ve maneviyatla gelecek nesillere aktarmaktır.
Dünyanın gözü önünde yapılan soykırımlar sesini çıkartmayan batı’ ve işgalci güçlerden Fransa, kendi içerisinde yaşanan bazı 11 Eylül’ benzeri olaylarla İslamafobi algısı yaratılmaya çalışmaktadır. Dünya’nın farklı ülkelerindeki Müslüman din kardeşlerimize ve İslam dinine saldırı planlarının yasal zemine taşımak için kirli ve çamurlu bir eyleme daha imza atmıştır.
Fransa’nın dinimize ve Peygamber efendimize karşı ahlaksız tutumlara destek verdiği şu günlerde Fransız işgalinden kurtuluşumuzun 95 inci yılını kutlamamız ayrı bir anlam taşımaktadır. Dünyada bugünün önemine ve işgalcilerin icra ettiği Fransız zulmüne bir kez daha dikkat çekmektedir. Mazisi sömürgecilik ve soykırım eylemleri’ ile lekelenmiş işgalcilerin; Müslümanlar üzerinde oynadıkları kanlı projelerinin mimarlarından olan kimi ülkeler Fransa’da insanlık adına yapılan yürüyüşte ön saflarında, kol kola girerek poz vermeleri’ katil, sömürgeci yâda işgalci olmalarını aklamamaktadır. Kanlı projelerini spekülasyonlarla unutulduğunu sanan yâda eşkıyalıkla bastırmaya çalışan bu ülkeler, bırakın insanlığa yol göstermeyi, söz söylemeye bile haklarının olmadığını unutmasınlar.
Milletimiz hiçbir zaman sömürgeci, işgalci olmadığı gibi esaret altında kalmaya da hiçbir zaman razı olmamıştır. Şanlı tarihimizde bu tür sıkıntılara örnek bir mücadele örneği göstermiş’ dinimize, vatanımıza, namusunuza zeval verilmesine müsaade etmeyen bir milletin evlatları olarak, bu müstesna günü büyük bir gururla yad etmekteyiz.
Bu duygularla, kurtuluş mücadelesinin kahramanları aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin yıldönümünü ve 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.

 

Editör: Haber Merkezi