“Burs Protokolü” KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük tarafından, KSÜ Senato Toplantı Salonunda imzalandı. İmzalanan protokolle KMTSO, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü kazanan 17 öğrenciye aylık 300TL olmak üzere 5 yıl boyunca yılda 8 ay karşılıksız burs imkânı sağlayacak.
 
İlk kez geçtiğimiz yıl verilmeye başlanan burs çerçevesinde, Üniversitemiz Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine, 5 yıl boyunca karşılıksız burs imkânı sağlanırken derece yapan 3 öğrencimiz KMTSO tarafından Malta’ya yabancı dil eğitimine gönderildi. Protokol süresince her yıl derece yapan öğrenciler değişik ülkelere gönderilerek yabancı dil eğitimi almaları sağlanacak.



Protokol imza töreninde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci “Bu Protokol Üniversitemiz ile Şehrimizin bütünleşmesi adına önem taşıyor. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde imzalanan bu burs protokolü öğrencilerimizin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için çok faydalı olacak. Üniversite çapında dereceye giren öğrencilere Üniversite yönetimi olarak bizimde sürprizlerimiz olacak. Öğrencilerin desteklenmesi ve önemli bir noktaya getirilmesi bizler açısında çok önemli” dedi.

Rektör Deveci öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan KMTSO yönetici ve üyelerinin yanı sıra, kurulduğu ilk günden bu yana Tekstil Mühendisliği Bölümü için emek veren öğretim üyelerine teşekkür etti.

Burs Protokolü imza törenine Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ve KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’ün yanı sıra,  KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Ziya Gümüşer ile Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kıymık, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Korkmaz ve KMTSO Genel Sekreteri M. Akif Pakdil katıldı.
Editör: Haber Merkezi