Toplantı  KMDSYB Başkanı Yunus Güzel'in konuşmasıyla başladı.Başkan Yunus Güzel konuşmasında Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de hayvancılık sektörünün geldiği noktayı hatırlatarak Kahramanmaraş'taki yetiştiricilerin bu konuda diğer illerden şanslı olduğunu söyledi.

Başkan Yunus Güzel üyelerine Kahramanmaraş'ta süt kalitesinin ve veriminin yükseldiğini bunun bir göstergesi olarak ta dünyaca ünlü markaların artık Kahramanmaraş büyük baş hayvan üreticilerinin ürünlerini almak ve satmak için geldiklerini aynı zaman da Türkiye'de faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri üreten bir çok firmanın Kahramanmaraş'a yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Yunus Güzel; Üyelerinden toplantıya katılan  Bandırma Meslek Yüksekokulunda görevli Prof Dr. Uğur Günşen ve Doç.Dr Hüseyin Eseceli'nin konuşmalarını dikkatlice dinlemelerini önerdi.

Bandırma Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Prof.Dr. Uğur Günşen KMDSYB üyelerine verdiği brifing'te şunları kaydetti. Günşen;Sütün tüm memelilerin doğumdan sonraki tek besin kaynağı olan ve her türlü besin madde gereksinimini tek başına karşılayabilen mucize bir besin olduğunu söyleyen Günşen beslenmemizde önemli bir yere sahip olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi gibi konularda artık çağın gerektirdiği normlarda uygulanması ve hijyene çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Üretimde hijyen kurallarını eksiksiz bir şekilde uygulanması sizlerin pazar  payını da artıracağını ve işletmelerin sizlerin ürettiği sütleri almak için kıyasıya bir yarışa girecekler dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ve Bandırma Meslek Yüksekokulunun öğretim görevlilerinden olan Doç.Dr. Hüseyin Eseceli 'de Prof.Dr. Günşen'in görüşlerine katıldığını ve daha kaliteli süt üretmenin hayvanların kaliteli beslenmesinden geçtiğini hatırlattı.Doç.Dr.Eseceli süt üretimi ve et üretimi için yetiştirilen hayvanların hangi şartlarda ve nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı.


Editör: Haber Merkezi