Kent basının daha güçlü temsil edilmesi noktasında üstlendiği sorumlulukla çalışmalarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, protokol ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Kentin önde gelen isimlerini ziyaret ederek basın mensuplarının sorunlarını direkt aktaran, böylelikle sorunlara çözüm önerileri bulan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, ziyaretler çerçevesinde bu kez Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ve Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Burak Gül’ü ziyaret etti. KMBGC Yönetimi İlk olarak geçtiğimiz aylarda yapılan seçimle başkanlığa seçilen Baro Başkanı Gül’ü ziyaret etti. KMBGC Yönetimini, Baro Başkanı Gül karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulurken, Baro Başkanı Gül, bu nazik ziyaretten ötürü Başkan Arslan Deveboynu nezdinde KMBGC Yönetimine teşekkür etti. Başkan Deveboynu ise Baro Başkanı Burak Gül’e çalışmalarında başarılar diledi.

KMBGC Yönetiminin sonraki durağı ise Kahramanmaraş Adliyesi oldu. Başkan Arslan Devebonyu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yüzbaşıoğlu, Mehmet Taş, Erol Öner ve Genel Sekreter Serdar Erdoğanyılmaz’dan oluşan KMBGC Yönetimi Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’yı ziyaret etti. Ziyarette KMBGC Yönetimini Başsavcı Yazıcı karşıladı. Bir süre sohbet eden Başsavcı Yazıcı ve KMBGC Yönetimi, kentin durumu hakkında fikir alışverişlerinde bulundu. Başsavcı Yazıcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Deveboynu, Başsavcı Yazıcı’ya başarılar diledi.

“KMBGC’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Baro ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Burak Gül, şunları kaydetti: “Ziyaretten ötürü Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne çok teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne yaklaşık 2 aylık bir süreci geride bıraktık. Sağ olsunlar cemiyetimiz bugün yapmış olduğu ziyaretle onurlandırdılar. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yeni dönemde inşallah bizde Kahramanmaraş Barosu olarak gerek Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetimizin mensuplarıyla gerekse de kentte görev yapan diğer basın mensuplarımızla ilişkilerimizi en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız.”

“BAROMUZDA 765 KAYITLI MESLEKTAŞIMIZ VAR”
“Kahramanmaraş Barosunda şu anda 765 kayıtlı meslektaşımız var. Yeni dönemde de şu an 155 stajyerimiz mevcut” diyen Baro Başkanı Gül, “Yeni dönemde bizden en çok beklenen yeni çalışmalar yapmamız. En son yürürlüğe giren ve 2019 yılı içerisinde uygulaması başlayacak olan Ticari Davalarda Arabuluculuk uygulaması olacak. Bu değişikliklerle ilgili olarak baromuz bünyesinde meslek içi eğitimlere yönetimimiz olarak ağırlık vereceğiz. Bununla ilgili olarak ta bu çalışmalarımız başladı ve devam ediyor. Keza bu kapsamda stajyer meslektaşlarımıza da staj döneminde meslek içi eğitim faaliyetlerinde yardımcı olacağız. Bu meslek içi eğitimleri de Kahramanmaraş’ta basınımızla paylaşacağız. Çünkü bu eğitimlere dışarıdan akademisyenler katılıyor. Bu noktada da kamuoyuyla da baromuzun faaliyetlerini dönem dönem inşallah paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“AVUKAT OLARAK EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ HERKES İÇİN ADALETTİR”
Avukat olarak en önemli önceliklerinin herkes için adalet duygusu olduğunu belirten Gül, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim avukat olarak en önemli önceliğimiz herkes için adalettir. Adalet duygusu hepimiz için çok ama çok önemli. Genç meslektaşlarımızın da haktan hukuktan adaletten ayrılmamalarını ve mesleği icra ederken hukukun üstünlüğünü ön planda tutmalarını öneriyoruz. Bunun içinde biz baro olarak adaletin tesisine ve meslektaşların hukuki faaliyetlerini hukuki kaygılar içerisinde yürütmesi için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz.”

“BAROLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ TESİS EDİYOR”
KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu ise, şöyle konuştu: “Bugün Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak yönetim kurulumuzla birlikte Baro Başkanımız Av. Burak Gül Beye hayırlı olsun ziyaretine geldik. Tabii ki kendileri bizi bilgilendirdiler. Bu bilgilendirmeden ötürü kendisine teşekkür ediyoruz. Adaletin tesis edilmediği bir yerde hiçbir şey düşünülemez. Bu noktada da barolarımız çok önemli bir görevi tesis ediyor. Barolarımız çok önemli. Adalet ve hukukun üstünlüğü önemli.”

Editör: Haber Merkezi