Bir dondurma kenti olan Kahramanmaraş’ta, bu sektörde her gün yeni konsept market ve pastanelerde yerini alırken, bu lezzet durağının bir başka yolcusu ise ‘Kızarmış Maraş Dondurması’ oldu.         

İlk kez alış-veriş merkezi Piazza’daki Hayal Kahvesi’nde, işletmeci Av. Ahmet Belli’nin işyerinde tattığımız dondurma, farklı görüntüsü, farklı lezzeti ile müşteriler arasında da tiryakilik yarattı.

İşletmeci Av. Belli, bu dondurmanın Kahramanmaraş’a özel olduğunu, dondurma ustası Saim ustanın yaratıcılığı ile beğeni toplayan ‘kızarmış Maraş dondurması’ sadece Türkiye genelindeki 22 şube ve Kahramanmaraş Hayal kahvesinde müşterilerine servis yapılıyor.

YILDIZHAN, “ÇOK BEĞENDİM, ÇOK…”

Kızarmış Maraş dondurmasının, dışı mısır gevreği ve Hindistan cevizinin Maraş dondurması ile buluşmasından ortaya çıktığını söyleyen Belli, bu farklı damak zevkinin, bu değişik lezzetin çok tutulduğunu söyledi.

Bu lezzeti ilk kez tattığını belirten Özgür Haber Gazetesi sahibesi Neşe Yıldızhan ise, ilk kez tatmasına rağmen damağında bıraktığı rayihanın, lezzetin unutulamayacağını kaydetti ve çok beğendiğinin altını çizerek, işletmeci Belli’yi tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi