"Şehrullahi'l-muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah’ın ayı muharrem" olarak bilinen muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve kerem’in coştuğu ve bollaştığı bir ay olarak tanımlanır. Aşure günü ya da aşura günü hicri takvimin ilk ayı olan muharrem ayının onuncu günüdür.

Okul bahçesinde düzenlenen aşure programı hafız Harun Başboğa’nın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Mehteran takımı bir birinden güzel marşlarla aşure programına renk kattı. Şaçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen’in duasıyla eller semaya yükseldi.

Programı Okulun 11/A sınıfından Sümeyye Sevde Demirel’in güzel sunumu ile Aşure ile ilgili Hadis’i Şerifleri okuyan 11/A sınıfından Esra Ayça Güneçıkan ile 11/C sınıfından Ayşenur Abacı katılımcılardan ve öğrencilerden büyük alkış aldı.

Daha sonra protokolden Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Yiğit, pişirilen aşureleri kepçelerle dağıttı.

“AŞKLA VE COŞKULA YAŞATACAĞIZ”

Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Yiğit Muharrem aynın önemine değindi. Müdür Yiğit konuşmasında; “Muharrem ayı Yüce Rabbimizin Kur’an-ı Kerimde değer verdiği aylardandır. Bu mübarek ayın 10. gününe aşure denilmiştir. Yüce Rabbimiz aşure günü birçok Peygamberimizin dualarını kabul etmiş ve onları nimetlerle ödüllendirmiştir. Duaları kabul edilen ve nimetlendirilen Peygamberlerde bizler için güzel örnekler vardır. Aşure etkinlikleri milletimizin sahiplendiği aşkla ve coşkuyla yaşatmaya çalıştığı, toplumsal olarak birlik ve beraberliğimize kaynaşmamıza ve paylaşmamıza vesile olmaktadır.” şeklinde konuştu.

Aşure programına Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Yiğit, STK temsilciler, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

(Haber: Hacı Ali Güneçıkan)

Editör: Haber Merkezi