Fatmalı Mahallesi Kişifli  Kur’an Kursu öğrencileri ve belde halkının emeğiyle gerçekleştirilen program çok beğeni topladı. Kişifli İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan programın açılış Kuran tilavetini Kur’an-ı güzel okumada derece alan Ayşe Yılmaz okudu.

Kişifli Kur’an Kursu öğreticisi Sefa Saylak kurs öğrencileriyle beraber “Adı Güzel Kendi güzel Muhammed” adlı ilahisi dinleyenlerce alkış aldı. Koro birbirinden güzel ilahilerle programa renk kattılar. Öğrenciler ayrıca gelin kaynana arasında geçen namazla ilgili tiyatro gösterisi bayanların beğenisini topladı.



Fatmalı Mahallesi Kişifli Kur’an kursu öğreticisi Sefa Saylak selamlama konuşmasında Kutlu doğum programına emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti. Kur’an Kursu öğreticisine yapmış olduğu programdan dolayı en büyük desteği İmam Hatip eşi Muhammed Saylak’ın verdiği belirtildi.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir burada yaptığı konuşmada Âlemlerin efendisi Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrif ettikleri haftanın ihyasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Müftü Demir konuşmasında; “Allaha şükürler olsun Ülkemizin her yerinde dış temsilciliklerimizde 1989 yılından bu yana coşkuyla, heyecanla kutlanan bu haftanın bütün Müslümanların ve hassaten sizler için hayırlı olmasını temenni ediyor, Cenab-ı hak’tan onun sevgisini gönüllerimize yerleştirmesini arzu ediyorum. Tabi ki, bayanlar Kutlu doğuma bir daha güzel sahip çıkıyor, programları daha güzel yapıyorlar. Rabbim O’nu sevmeyi O’nunla birlikte olmayı bizlere nasip eylesin. Bu sene kutlu doğum haftamızın konusu, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, birlik ve beraberlik her zaman ihtiyaç duyduğumuz kelimeler. Şu anda bin beş yüz kişinin gönlü tek bir Allah’a inanıyor, tek bir Peygamberi seviyor, tek bir Kıbleye yöneliyor. Vahdet budur.”



İl Müftüsü Muhammed Gevher katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti, İnsanların bir birlerine kin ve nefret beslememesini haset etmemesini, başka yerlerde kurtuluş aramamalarını istedi. İl Müftüsü Muhammed Gevher konuşmasında şunları söyledi: “Salât ve selamlarımız Sevgiliye arz ediyoruz. İslam gibi mükemmel bir dini bizlere müşerref kılan Allah’a hamd ediyoruz. İslam âleminin sıkıntısı kurtuluşu başka yerlerde aranmaktadır. Allah O Peygamberi O’nun getirdiği Yüce Kur’an-ı üzerinde düşünerek anlamayı, O Kur’an ve sünnet var iken başka yerlerde kurtuluş aramamayı İslam âlemine, bizlere, aile fertlerimize kıyamete kadar neslimize Allah nasip eylesin. Buradaki yapılan programımız faziletin ve zikrin en zirvesidir. Çünkü Allah için yapıyoruz. Aile ve annelere yakışan bir ortam meydana getirdiniz.”

Program, Kutlu doğum pilavı ve yahni ikramı yanında katılımcı bayanlara çekilişle Kur’an-ı Kerim, gül ve peygamber sevgisini anlatan kitaplardan hediye takdimiyle son buldu. Programa Onikişubat belediyesinin büyük desteği olduğu belirtildi.

Programa; Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, OnikiŞubat Müftüsü Abdullah Demir, Osman Sadi Kazancı Kuran Kursu öğreticisi Necla Altun ve Öğrencisi Ayşe Yılmaz ile Hartlap, Kale, Zeytindere, Cüceli, Kurtlar, Fatmalı Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri ile Kişifli beldesindeki bayanlar katıldı. 

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/DİYANET TV
Editör: Haber Merkezi