Bu şehirde aklı başında, doğruları gören bir tek insan kalmadı mı?

Bu nasıl bir şehir ki: hepimiz birden sağırlar- körler oyunu oynuyoruz!

Yazık: Bu şehir bir adım yol alamıyor bu kafa ile de yüz yılda bile yol alamayacaktır.

Facebook da bir resim: Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Yaşar Pastanesinden Erdal Kambur, Kervan adına Sami Kervancıoğlu, Akdo adına Ahmet Davarcıoğlu, birde Seydi Küçükdağlı birkaç genç var onları tanımıyorum, hangi firmama adına katıldılar bilemiyorum. Bu fotoğraf dolaşıp duruyor, Dondurma Festivali yapılacak mış mış mış

Konu Kahramanmaraş Dondurma Festivali imiş imiş.

Fotoğraf üsteki gibi:

Kim? Kimi? Kandırıyor önce bunu bulmamız gerekir.

Dondurma Festivali mi? Dondurma Fuarı mı?

Biz, bırakın uluslararası olmasını il festivali bile yapamadık.

Ancak önce bunun adını doğru koyalım.

Kim? Kimi? Kandırıyor? Bunu iyi belirleyelim.

Kahramanmaraş Dondurma Festivali olmaz! , olsa olsa Kahramanmaraş Dondurma ve Dondurma Malzemeleri fuarı olur.

Dondurma Fuarı içinde ciddi çalışma gerekir.

Dondurma bir sanayi ürünüdür. Tarım ürünü olsa festivalini yapardık ama değil.

Kahramanmaraş merkez ve ilçeleri katılımı ile bir dondurma fuarı yaparsak bu il fuarı olur.

Kahramanmaraş il ve çevre illerden katılım olursa: Kahramanmaraş Dondurma ve Dondurma Malzemeleri Bölge Fuarı olur.

Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde dondurma üretenlerin ve malzemelerini yapanların katıldığı bir fuar aça bilirsek bunun adı: Kahramanmaraş Dondurma ve Dondurma Malzemeleri Türkiye Fuarı olur.

Üç kişi ile festival de olmaz, dondurma fuarı da olmaz!

Pastane: bardak, masa, sandalye, kaşık, bıçak, Pasta malzemeleri, süsler, dondurma külah ve diğer ekipmanları üreten bir il olsak buyurun bunun adını şeyle kolayım: Kahramanmaraş Dondurma- Pastane malzemeleri Fuarı.

Yukarda saydım: daha biz il fuarı veya Festivali bile yapamadık ki?

Dondurma, Pasta hane, Dondurma Malzemeleri yapan uluslararası şirketlerini katılımı, ve Türkiye de Dondurma ve Pasta hane malzemesi üreten firmaların katılması ile Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Dondurma Malzemeleri Fuarı olur.

Bir sefer adına uluslararası dediğimiz zaman: Sadece Türkiye de değil Dünyanın dört bir yanında üretilen dondurmanın burada sergilenmesi gerekir.

Şehir merkezinde dondurma imalatı yapan üç firmanın katılımı ile kendimiz çalıp kendimiz oynadığımız ve bunun adına da Uluslararası Dondurma Festivali adını verirsek biri bizi kandırıyor sözü yerine oturur.

Bu şehri yöneten sayın yöneticilerimiz, vekillerimiz valimiz, belediye başkanlarımız, dondurmacılarımız gelin şu işin adını düzgün koyalım.

Kahramanmaraş Dondurma Şehri: Dondurma Fuarı açalım!

Ama önce: İl fuarı yapalım, sonra Bölge Fuarı yapalım, bir beş yıl sonra veya 10 yıl sonra Türkiye fuarı yapalım, onu da yerine oturtursak bundan sonra Uluslararası Fuar yapalım ama bu sözle ben yaptım demekle olmaz.

Bunun göstergesi: Dünya ülkelerinde ki dondurma üreticilerini sanayici ve iş adamlarını Kahramanmaraş’a getire bilirsek olur.

Bu sebeple biz biz kandırmayalı: Kahramanmaraş’a uçak seferi yok.

İyi hoş da gelecek insanları misafir edeceğimiz otelimiz yok. Daha vahimi bir turizm rehberimiz bile yok. Yok yok, bu yokluklar içinde uluslararası olmaz, gelin şunu adını doğru koyalım ve bu yıl Kahramanmaraş Dondurma ve Malzemeleri Fuarını Kahramanmaraş il olarak yapalım.

Şehrimizdeki tüm dondurmacılar bu fuara katılsın.

Seneye bakarız bölge olabilir miyiz diye. Bu sene il fuarı yapalım, seneye Allah büyük bir ışık görürsek, Kahramanmaraş Dondurma ve Malzemeleri Bölge Fuarını hep beraber açarız inşallah!

Biri bizi kandırmadan uyanalım

Hayırlı bayramlar…