Konu ile alakalı olarak İtfaiye Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada: "Onikişubat İlçesi, Gedemenli Mahallesi, Gölkent Konutları güneyinde meydana gelen olayda; F.K (17) ve M.K (16) isimli gençler serinlemek amacıyla sulama kanalına girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılarak yardım istediler.

Durumu fark eden kıyıdaki vatandaşlar, sulama kanalının yaklaşık 70 metre uzunluğundaki kapalı bölümüne sürüklenen gençlere lastik bot attı. Ardından 112’yi arayarak yardım istedi.

Olay yerine hareket eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi dalgıçları 25 dakika süren çalışmadan sonra 17 yaşındaki F.K’yi sudan sağ olarak çıkarmayı başarırken, 16 yaşındaki M.K’yı  ise baygın ve nabzı olduğu halde sağlık ekiplerine teslim etti. Ancak M.K 112 sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen hayata döndürülemedi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı dalgıç ekibinden alınan bilgiye göre, F.K ile M.K sulama kanalının 70 metrelik kapalı alanının sonunda bulunan demir parmaklıklarına kadar sürüklendi. F.K demir parmaklıklara tutunup hayatta kalmayı başarırken, M.K ise 3 metre derinlikte bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi