KGC Başkanı Sermet Çuhadar, başkan yardımcıları Ali Eskalen Neşe Yıldızhan, Niyazi Kara, genel sekreter Akif Arslan, mali sekreter Fatma Ulusan, yönetim kurulu üyesi Kürşad Kerem Akçakale, dernek üyeleri Devrim Başer ve Bekir Doğan ile birlikte ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Berberoğlu da hazır bulundu.

 

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç; belediye çalışmalarını anlatırken, görev süresi içerisinde yaptığı hizmetlerin Kahramanmaraş halkının takdirini kazandığını ve daha yapılacak çok işleri olduğunu söyledi. Kentin öncelikle tanıtımı ve turizminin kalkınması için bir çok hizmet sunduklarını kaydeden Erkoç, “Artık tur firmaları GAP kapsamındaki turlarına Kahramanmaraş’ı da aldılar. Yerli turist getiren firmalar, Güneydoğu gezilerine Kahramanmaraş’tan başlıyorlar. Kapalı Çarşı, Demirciler Çarşısı, Yedikuyular Kayak Merkezi gibi yerleri ziyaret ediyorlar ve ardından da Trabzon Bulvarı ile Ulucamii arasında gezinti yapabiliyorlar. Tur operatörlerinden olumlu dönüşler alıyoruz” dedi.

 

Özellikle Yedikuyular Kayak Merkezi’nin faaliyete geçmesinin ardından burasının yatırımcılara açık hale getirildiğini ifade eden Fatih Mehmet Erkoç, dağ oteli yatırımı kapsamında bazı yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı, bu bölgenin Kayseri Erciyes’ten daha çok turist çekeceğini belirterek “Yedikuyular’daki dağın arkasında profesyonel kayakçılar için bir tesis daha düşünüyoruz. Gerekli düzenlemeleri yaptık ve burası için çeşitli firmalarla görüşmelerimiz var. Burası yakın bir gelecekte dağ-kış turizminin merkezi olacak” dedi.

 

Çevre konusunda da hassas olduklarını ve kentin yeşillendirilmesi için olağanüstü bir çaba gösterdiklerinin altını çizen Erkoç, görev süresi içerisinde Kahramanmaraş’ın Ahırdağı kuşağına 2 milyona yakın fidan diktiklerini söyledi. Kentin sırtını dayadığı dağ silsilesinin yer yer boş olan bölgelerine uygun fidanların Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile dikildiğini kaydederek, bunun yanında Sır Barajı ve Kılavuzlu Barajı havzasının da coğrafi bölgeye uygun ağaçlarla yeşillendirileceğini kaydeden Erkoç, buralara hem görüntü hem de ekonomik açıdan faydası olacak fidanların dikileceğini ifade etti.

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Narlı Bölgesi’ne de bir petrol rafinerisinin kurulması için gerekli çalışmayı yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, yatırımcı firmanın devlet teşviki ile burada kuracağı tesisle yaklaşık 3 bin kişinin direkt olarak iştiham edileceğini ve bu tesis sayesinde de nakliye sektörünün canlılık kazanacağını vurguladı. Erkoç, “Kahramanmaraş’ın ekonomik olarak kalkınması için de biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımcılarla görüşerek gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Sanayileşmenin daha da artış göstermesi ve üretken bir Kahramanmaraş için bizzat konuları takip ediyoruz. Dondurmadan gıdaya, tarımdan hayvancılığa, turizmden diğer alanlara kadar Kahramanmaraş için elimizden gelenin fazlasını da yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

 

KGC üyelerinin sorularını da cevaplandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, kentin otopark sorununu büyük ölçüde çözdüklerini ve bu konuda daha da fazla çalışacaklarını ifade ederek, cadde kenarlarında çift sıra parklar konusundaki şikayetin de dikkate alındığını ve zabıtanın da daha sık denetimler yaptığını söyledi. Erkoç, Kuzey Çevre Yolu’nun istikametinde bulunan ve askeri alan içerisinde kalan bölüm için de protokolün yapıldığını ve yeni protokolün de yapılacağını söyledi.

 

 

KGC Başkanı Çuhadar da, Kahramanmaraş için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Erkoç’a hizmetleri için teşekkür etti. Çuhadar, “Biz Kahramanmaraş’ta görev yapan gazeteciler olarak, hizmet edenin her zaman yanında yer alacağız ve topluma doğruları anlatma yolunda da haber ve yorumları sürdüreceğiz” dedi.

 

Bu arada, ziyaretin bir bölümünde Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen de hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi