Genel kurula KGC’ye üye olan 65 gazeteci üyeden 40’ı katılırken, genel kurula katılamayan üyelerin bir çoğu da ‘haber’ peşinde oldukları için genel kurula katılamadıklarını bildirdi. Maraş Özgür Haber Gazetesi bürosunda yapılan olağan ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi olan KGC olağan genel kurulu, geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti.

Genel kurulda divan başkanlığına Akif Arslan, divan başkan vekilliğine İlker Yiyen ve divan katipliğine ise Halil Hınaz seçildiler. Divan başkanı Arslan, katılan üyelerin oy birliği ile seçilmelerinden dolayı genel kurula teşekkür ederken, genel kurul çalışmalarının hayırlara vesile olmasını istedi. Divan seçiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve rahmete eren gazeteciler için yapılan saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Genel kurulda yönetim ve denetim kurulları raporlarının ayrı ayrı okunması ve görüşülmesinin ardından da yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı ibraya sunuldu. Kurulların oy birliği ile ibra edilmesinden sonra, KGC’nin 2019-202 dönemi tahmini bütçesi görüşüldü ve yapılan oylamada tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi. Bu arada yönetim kuruluna gayrimenkul alma ve kiralama yetkisi verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

KGC Genel Kurulunda seçimler tek liste halinde yapıldı. Mevcut başkan Sermet Çuhadar’ın listesi, yapılan oylamada yeniden güven tazelerken, kurullara seçilen isimler ise şöyle oluştu.

KGC’NİN YENİ KURULLARI

Yönetim kurulu asil üyeleri: Sermet Çuhadar (Cumhuriyet Gazetesi), Akif Arslan (marasposta.com), Ali Eskalan (Dünya Gazetesi), Niyazi Kara (Kahramanmaraş Gazetesi), Fatma Ulusan (marashaberci.com), Neşe Yıldızhan (Maraş Özgür Haber), Kürşad Kerem Akçakale (Yorum Gazetesi), Pınar Yüzbaşıoğlu (Kahramanmaraş’ta Bugün), Şahin Efe (Pazarcık Gazetesi)

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mustafa Alyaz (haberma.com), Halil Hınaz (Medya Gazetesi), Meliha Şeyda Akçakale (Yorum Gazetesi), İsmail Koyuncu (ifaajans.com), Fatih Alper Gültepe (Star Gazetesi), Sibel Atıcı (marasaktuel.com.tr), Ali Bülent Özdemir (Pazarcık Gazetesi), Gökhan Dökücü (ajans344.com), Bilal Evran (marasmemleket.com)

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Bekir Doğan (Kahramanmaraş Gazetesi), İlker Yiyen (Kahramanmaraş’ta Bugün), Mehmet Ali Tatlı (Aksu TV)

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Fatih Nar (Nar TV), Zekeriya Okuducu (Marpoll TV), Halil Koyun (İhlas Haber Ajansı)

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Asil Delegeleri: Sermet Çudar (Cumhuriyet Gazetesi), Kemal Sayın (marasmemleket.com), Akif Arslan (marasposta.com), Ali Eskalan (Dünya Gazetesi)

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yedek Delegeleri: Neşe Yıldızhan (Maraş Özgür Haber), Kürşad Kerem Akçakale (Yorum Gazetesi), Niyazi Kara (Kahramanmaraş Gazetesi), Şahin Efe (Pazarcık Gazetesi)

BAŞKAN ÇUHADAR’DAN TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş’ta TGF’ye bağlı tek dernek olan KGC’de yeniden başkanlığa seçilen Sermet Çuhadar, genel kurul sonunda yaptığı konuşmada, üyelere gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Biz göreve 1 yıl önce yapılan olağanüstü genel kurulda gelmiştik. Kurucu başkan ve Cemiyetimize uzun süre başkanlık yapan Kemal Sayın’a teşekkür ediyorum. Ayrıca, bugün yapılan olağan genel kurulumuzda bizlere yeniden görev veren meslektaşlarıma da ilgilerinden dolayı müteşekkirim. Amacımız, mesleğimizi daha teşkilatlanmış bir şekilde en iyiye götürmek olacaktır. Tüm arkadaşlarımızdan önerilerini bekliyoruz. Bunları değerlendireceğiz ve mesleğimizi daha iyi yerlere hep beraber götüreceğiz.

Basın, halkın genel sesidir. Biz görev yaparken milletimiz adına ses, kulak ve göz oluyoruz. Yani halkımızın hem sesiyiz, hem kulağıyız, hem de gözüyüz. Haberlerimizi yaparken kutsallık içerisinde, yorumlarımızı yaparken hür bir düşünce ile yapıyoruz. Bugün yönetimimizde deneyimli arkadaşlarımız var. Gençlere ışık olacak, yol gösterecektir. Yeter ki, bizler gazeteciliğin gerektirdiği gibi hareket etmeye devam edelim. Bugün biz varız, yarın daha genç arkadaşlarımız bu görevleri alacaktır. Ben, şahsım adını ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına gösterdiğiniz bu teveccühe her zaman layık olmaya çalışacağız.”

Editör: Haber Merkezi