Sosyal ve kültürel belediyecilikte örnek projeleri hayata geçiren Onikişubat Belediyesi, insan odaklı hizmet anlayışıyla yaptığı yatırımlarla Kahramanmaraş’ı daha yaşanabilir kent olma yolunda ilerlemesine katkı sunuyor. Belediyenin imza attığı projelere göz atarsak sosyal ve toplumsal belediyecilikte ilk sıralarda olduğunu görebiliriz.

YENİ EĞİTİM YUVASI “SOSYAL ETKİNLİK MERKEZİ”

Eğitim-öğretime ve gelecek nesillere her türlü desteği sağlayan Onikişubat Belediyesi, örgün eğitime destek olmak, okullaşma oranını arttırmak ve mevcut potansiyeli değerlendirip geleceğe doğru adımlar atmak üzere hayata geçirdiği, "Sosyal Etkinlik Merkezi" alanında farkındalık yaratıyor.

Bu merkezin, en güzel yanı öğrencilere en iyi eğitimi verirken özellikle de ücretsiz olmasıdır. Bu sayede eğitim gören öğrenciler, gelecek planlaması yaparken, ekonomik olarak sıkıntı yaşamadan ve aile bütçelerini sarsmadan ortaokul ve lise takviye kursları alabilecekler. Veliler de çocuklarını Onikişubat Belediyesi’nin açmış olduğu bu anlamlı sosyal etkinlik merkezine gönül rahatlığı ile gönderebilecekler.

VİZYONLU BİR PROJE “BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU”

Şehirlerin sosyal alanları arasında yer alan yürüyüş yolları, sağlıklı yaşama büyük ölçüde katkı sağlıyor. İnsanları stresli şehir yaşamından uzak tutan ve şehir merkezinde spor yapma imkânı sağlayan bu alanlar vatandaşlara sağlıklı yaşam olanağı sunuyor.

Onikişubat Belediyesi de bu konuya dikkat çekerek sportif tesislerle şehri donatmaya özen gösterdi. Bununla da yetinmeyen Onikişubat Belediyesi, kilometrelerce bisiklet yolunu Kahramanmaraşlıların hizmetine sundu.

720 adet bisiklet bulunan sosyal tesiste, 130 annenin bebeği ile birlikte binebileceği konforlu bisikletler, iki, dört ve altı kişilik bisikletlerle ailelerinde beraberce binebileceği özel olarak tasarlanan bisikletler bulunuyor. Aynı anda Bin kişinin çok rahat yürüyüş yapabileceği, Üç Bin kişinin de hem yürüyüş hem de bisiklete binebileceği ciddi bir alan ve parkurdan oluşuyor.

 Türkiye genelinde bugüne kadar yapılmamışı yapan Onikişubat Belediyesi, sosyal tesisin açılışını gerçekleştirdiği günden itibaren, parkura vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kısa bir süre içerisinde yoğun bir ilgi gören bisiklet ve yürüyüş yoluna tam 18 Bine yakın vatandaş kayıt yaptırarak, her türlü imkandan faydalanma olanağı buldu.

KAHRAMANMARAŞ’A MEGA PROJE GELİYOR…“REKREASYON ALANI”

Modern ve model belediyecilik anlamında bir ilki daha başarmaya hazırlanan Onikişubat Belediyesi, bölgenin 550.000 m² alan büyüklüğü ile “en büyük rekreasyon alanını” Kahramanmaraş halkıyla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş’ın hedeflenen ileri düzey kentleşmeye ulaşmasında önemli bir adım atılmış olan rekreasyon alanında, büyüklük açısından Türkiye’nin ve yakın bölgenin ilk ve tek “kristal lagünü” olan (Dev iç göl), 65.000 m²  alan büyüklüğüyle, Avrupa’nın en büyük yapay lagününü oluşturacaktır.

Avrupa’nın en büyük lagünü(Dev iç göl), turkuaz rengi ve kristal olma özelliğiyle de vatandaşları cezbedecek, sakin, huzur dolu bir ortam sunacak.

Projenin içeriğinde; düğün salonlarından, nikah saraylarına, uğur böceği müzesinden kelebek müzesine, Aquaparklardan Disney Landlara varıncaya kadar, tenis kortlarından, konser salonlarına kadar pek çok aktivite içerikli alanlar olacaktır. Ayrıca 400-500 civarında hobi evleri ve kafeteryalarda bulunacaktır.

BİLGİ TOHUMLARININ YEŞERDİĞİ YER: “BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİ

Çocukların, enerjilerini sokaklarda ve kötü alışkanlık peşinde harcamaları yerine, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla açılan bilgi ve kültür evleri, çocukların adeta ikinci yuvası oldu. Onikişubat Belediyesi, bir gurur projesi olan bilgi ve kültür evlerinde gerçekleştirilen özel programlarla, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunarken bir yandan da milli ve manevi değerlerle donanmış bireyler olarak yetişmelerine gayret ediyor. 

Bilgi ve Kültür Evlerinde verilen kurslarla kadınlar el becerilerini geliştirip birbirinden güzel dikiş ve nakış eserlerini ortaya çıkartarak, bunların satışını gerçekleştirip, bu vesileyle aile ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.

Şimdiye kadar hizmete açılan 62 adet Bilgi ve Kültür Evleri, kırsalda yaşayan ve ilçe merkezinde ki bireylerin sosyal yaşamına zenginlik katarak, mahalle sakinlerinin vazgeçilmez mekanı oluyor.

 “KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR” PROJESİ

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini aşılamak ve düşünce dünyalarını zenginleştirmek için Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesini üç yıldır sürdüren Onikişubat Belediyesi, ilk yıl 200 bin, ikinci yıl ise 300 bin üçüncü yıl ise 360 okuma gerçekleştirdi. Üçüncü yılın sonunda toplam 1 milyon okuma gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş genelinde eğitim gören 72 Bin öğrencimizi, 42 Bin eserden oluşan kitap setleri dağıtılarak, üç yılın sonunda bir milyon gibi bir rakamla okuma hedefine ulaşıldı. Azimli ve istekli öğrenciler daha sonra başarılarından dolayı ödüllendirildi.






Editör: Haber Merkezi