Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflerken, Kur’an okumayı öğrenmede yaş sınırlamasının kaldırılmasıyla birlikte Müftülüklerde 4-6 yaş grubu çocukların din eğitimi ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğü Doğukent Mahallesi Ahmet Köse Kur’an Kursunu 4-6 yaş çocukların eğitimine ayırması takdir topluyor.

Kahramanmaraş’ta bir ilk olan 4-6 yaş Ahmet Köse Kur’an Kursunu ziyaret eden Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ile Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay daha sonra Doğukent yatılı erkek hafızlık Kur’an Kursu ile Can yatılı hafızlık Kız Kur’an Kursunda incelemelerde bulundular.



4-6 Yaş Ahmet Köse Kur’an Kursunu ziyaret eden Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz burada çocuklarla tek tek ilgilendi. Samimi ve sıcak ziyarette çocuklarla hoş vakit geçiren Kaymakam Türköz Minik yüreklerden dua ve Kıraat dinledi. Kur’an Kursu yöneticisi Sümeyra Akıllı ve öğreticiler Selma Özsağır, Maşide Şahin bal’dan verilen eğitimle ilgili bilgi aldı. Kaymakam Mehmet Türköz Ve Müftü İsmail Günay sınıflardan ayrılırken çocuklara gofret ikramında bulundu. Kursun oyun parkını da gezen Kaymakam Türköz çocuklara daha kapsamlı oyuncak sözü verdi.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ta 4-6 yaş Kur’an Kursuyla bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizdi, 50 minik öğrenciden 14 ünün Kur’an okumaya başladığını söyledi. Kaymakam Türköz konuşmasında; “Kursta eğitmenlerce çocuklara verilen din eğitimi ile çocukların sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma vb. duygu ve davranışları geliştirme yanında ahlaki ve değerler eğitimi ile el becerisi kazandırma yönünde eğitim veriliyor. Ne mutlu bize bu güzellikleri gördük onlarla vakit geçirdik, kıratlarını duyduk. Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”



Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay 4-6 yaş gurubu kursun bir ilk olduğunu belirtti. Yaz Kur’an kurslarının açılmasına az bir vakit kaldığını vurgulayan Müftü Günay, çocukların eğitime kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Kaymakam Mehmet Türköz ve Müftü İsmail Günay daha sonra Doğukent Yatılı erkek Hafızlık Kur’an Kursunu ziyaret ederek Kurs Yöneticisi Sait Duman’dan bilgi aldı, hafızlık eğitimi alan öğrencilerden Kur’an tilaveti dinledi. Kaymakam Mehmet Türköz son olarak ziyaretini Can Hafızlık Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti. Burada Yönetici Fatma Boğaz, Derya Akkök, Beyza Erdemliden bilgi aldı, öğrencilerden Kur’an tilaveti dinledi. 

Kaymakam Mehmet Türköz incelemelerde bulunduğu Kurslardan son derece memnun olarak ayrıldığı gözlenirken, ziyaretlere Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar’da eşlik etti.
HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi