Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan proje kapsamında Yedikuyular Kayak Akademisi’nde eğitimlerde günde 60 öğrenciye kayak eğitimleri veriliyor.

Yedikuyular Kayak Akademisi’nde başlayan eğitimler haftada 5 gün sürüyor. Sabah 30 öğleden sonra da 30 olmak üzere günlük 60 öğrenciye kayak eğitimi veriliyor.

Yedikuyular Kayak Akademisi’nde öğrenciler okullarından alınıp, kayak malzemeleri giydirilerek profesyonel hocalar eşliğinde kayak dersleri veriliyor.

Kayak Akademisi’nde 14 Şubat 2018 tarihinde başlayan eğitimlerde Şehit Mıllış Nuri İlkokulu, Ziya Gökalp İlkokulu, Karacasu V.Saim Çotur YBO, 12 Şubat İlkokulu, Cahit Zarifoğlu İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Dereli Mehmet Avşar İlkokulu, MADO Kadriye Kambur İlkokulu, Dulkadiroğlu İlkokulu, Çakmacı Sait İlkokulu, Barbaros İlkokulu, Şehit Evliya İlkokulu, Sultan Bayazıt İlkokulu öğrencilerine kayak eğitimleri verildi. Ücretsiz olarak verilen bu eğitimler sonunda başarılı olan öğrenciler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü’ne öğrencilerin aileleri ile görüşülerek lisanlı kayak sporcusu olarak kazandırılması sağlanacak.

Eğitimlere Saçaklızade İlkokulu, Reşit Gümüşer İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulu, Rasim Özdenören İlkokulu, Akedaş İlkokulu Ali Galip Çalık İlkokulu, Kayabaşı İlkokulu öğrencileri ile devam edilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi