Genel Kurula  Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili aynı zamanda Sağlık Sen  Onursal Genel Başkanı Mahmut Kaçar, İl Sağlık Müdürü Dr.İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet Yener, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Semih Yancar, Mali İşler Başkanı Murat Bulut, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sadi Ulun, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ersin Özgül ve Kahramanmaraş Sağlık Sen Yönetim Kurulu ve Temsilcilerinden oluşan 60 kişilik kalabalık bir grupla  katıldı.

Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından 4 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinden sonra  Memur-Sen’in kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan’ın hayatından kesitler ve bu davaya verdiği hizmetlerin anlatıldığı sunum katılımcılara izletilmiştir.

SAĞLIK SEN 5.OLAĞAN GENEL KURULU BÜYÜK BİR ÇOŞKU VE HEYACANLA YAPILDI

Büyük bir şölen havasında geçen 1. Günün ardından 11 Ocak Pazar günü yapılan Seçimde Genel Başkan Metin Memiş’in desteklediği 5. Olağan Genel Kurulumuz, coşkulu bir şekilde tamamlandı. Delegelerimiz, Sağlık-Sen’i yönetme ve daha ileri taşıma görevini, bir kez daha Genel Başkanımız Metin MEMİŞ ve listesinde yer alan yönetim kurulu üyelerine vermiştir. Seçim sonrası Genel Başkanımız Metin Memiş  yeniden Genel Başkan seçilirken, 309 delegenin oy kullandığı olağan genel kurulda 259 oy alan Kahramanmaraş’ımızın gururu Mutlu Kaya yeniden  Sağlık Sen Basın ve İletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına seçilmiştir.

 Seçim sonucunun açıklanmasından sonra duygularını dile getiren Mutlu Kaya, 15 Mayıs’a kadar 250 bin üyeye ulaşıp, Sağlık-Sen’i zirveye taşıyacaklarını söyledi. Hizmet yolculuğunda kendisine teveccüh gösterip yeniden bu kutlu görevi veren delegelere teşekkür “Bundan sonra da Akif İnan’ın Memur-Sen’i kurduğu ilkelerden ayrılmadan, hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Aramıza fitne sokulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bütün enerjimizi üyemiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, ülkemiz ve dünya mazlumları için harcayacağız. Biz, büyük bir aileyiz. Hizmet sendikacılığında 20 altın yılı birlikte geride bıraktık. Yeni ufuklara, yeni hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu. 2015 yılında da sağlık çalışanlarımız için mücadele yılı olacağını vurgulayan Kaya, “Sabit ek ödemelerin 20 puan arttırılması ve ek ödemelerin emekliliğe yansıması için mücadele edeceğiz. 2015 yılını ek ödemelerin emeklilere yansıması için mücadele edeceğiz. Sağlık lisansiyerlerine 3600 ek ödeme verilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının hem Sağlık Bakanlığı’nda hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda açılması, nöbet ücretlerinin yaptığımız işin niteliğine, taşıdığımız risklere uygun düzeyde artışı gibi taleplerimizin hayata geçmesi için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Unutmayalım ki, sağlık çalışanlarımız sağlığını kaybederse, mesleki motivasyonu kaybederse, sağlık çalışanları tükenirse, sağlık çalışanları yıpranırsa, istediğimiz kadar modern hastaneler yapın, istediğiniz kadar içini en yüksek teknolojiyle donatın, sağlık sisteminin çökmesini önleyemezsiniz Sağlık-Sen’i kamuoyunda yankı uyandıran ilk niteliğinde kazanımlara ulaşmıştır. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı gibi bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen sözler, bu samimi gayretlerimizin getirdiği en kıymetli kazanımlar olmuştur” dedi.

Editör: Haber Merkezi