KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, Türkoğlu ilçesinde tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Ceceli Mahallesinde yapılan sondaj kuyusu ve terfi hattında inceleme sırasında yaptığı açıklamada; “ Ceceli Mahallemizin içme suyu sıkıntısını çözmek amacıyla yaptığımız sondaj çalışmasında mahallemizin ihtiyacından daha fazla miktarda içme suyu bulduk. İçme suyunun mahalleye verilmesi amacıyla terfi iletim hattını tamamladık. Enerji nakil hattının çalışmaları devam ediyor, en kısa sürede mahallemiz içme suyunu vereceğiz” dedi.

TÜRKOĞLU İLÇESİNE 67 KİLOMETRE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YAPILDI
Mustafa Altunok açıklamasının devamında “KASKİ Genel Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana iki yıllık süreçte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un himayelerinde himayesinde Türkoğlu ilçemizde içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının çözümü için büyük atılımlar yaptık. Türkoğlu ilçemizde 67 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, yaklaşık 10 kilometre kanalizasyon şebekesi, 10 adet sondaj kuyusu ve 4 adet içme suyu deposu yapıldı. 2.039.708,30 TL bedelli Onikişubat – Türkoğlu ilçelerine bağlı mahallelerin (köylerin) içme suyu tesisleri şebeke hattı döşeme ve sanat yapıları yapım işi ihale edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir.



TÜRKOĞLU ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI
Çevre sağlığı konusunda çalışmalarımızı Türkoğlu ilçemizde de sürdürüyoruz. Türkoğlu Atıksu Arıtma Tesisini tamamlayarak faaliyet geçirdik. Türkoğlu ilçemizin merkez mahalleleri ile Kılılı mahallesinin atık sularını arıtarak doğaya vermek üzere Türkoğlu ilçemizi atık su arıtma tesisine kavuşturduk.  11.564.000,00  (On bir milyon beş yüz altmış dört bin ) TL maliyetli 3610 m³/gün kapasiteli atık su arıtma tesisimiz Türkoğlu ilçemize hayırlı olsun.

TÜRKOĞLU’NUN İÇME SUYU SORUNU TARİH OLACAK
Karasu kaynağından Türkoğlu ilçemize ve bağlı mahallelere içme suyu verilmesi için proje çalışmalarına başladık. Türkoğlu ilçesinin içme suyu sorunu önümüzdeki birkaç yıl içinde çözülerek hiçbir sorun kalmayacak. Uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kısık Barajı projesinin ihalesine çıkıldı. Barajın ve bağlı tesislerin yapımının tamamlanmasıyla birlikte Türkoğlu ilçesinde içme suyu sorununu tamamen çözmüş olacağız,  dedi. 
Editör: Haber Merkezi