Kurulduğu günden bu yana vatandaş ve çevre odaklı çalışmalarını sürdüren KASKİ, Kahramanmaraş genelindeki abone bilgilerinin, altyapı envanterinin ve şebeke bilgilerinin sistem üzerinde gösterilmesi, takip edilmesi ve güncellenmesi ile vatandaşa daha hızlı ve etkin olarak hizmet verebilmek amacıyla Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğünü kurarak çalışmalara başladı.  

Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kurulması ile birlikte içme suyu şebekelerindeki kayıp kaçak oranları belirlenerek şebekeye verilen suyun kontrolü, yönetimi ve raporlanması kolaylaşacak. Abone verilerin takip edilmesiyle abonesiz ve kaçak su kullanımının önüne geçilmiş olacak. İmar bilgileri ve 185 Çağrı Merkezinden gelen arıza bilgileri kullanılarak yapılacak proje çalışmalarında güzergâh belirlemede kolaylık sağlayacak. 

KASKİ, DİĞER KURUMLARLA ENTEGRASYON SAĞLAYACAK
Coğrafi Bilgi Sistemleri çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte KASKİ Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü(TAKBİS), Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü(NVİ), İlçe Belediyeleri, AKEDAŞ, ARMADAŞ gibi enerji kurumları ile entegrasyonun sağlanması için alt yapı oluşturulacak. 

TEKNOLOJİ HER AŞAMADA KULLANIYOR
KASKİ Genel Müdürü Mustafa UZUNLAR yaptığı açıklamada; “Genel Müdürlüğümüzün kurulması ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ’un talimatıyla vatandaşlarımıza içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin kaliteli ve etkin olarak sunulması için çalışmalarımız devam ediyor. Proje aşamasından uygulama aşamasına kadar çalışmalarımızda teknolojiye etkin olarak kullanıyoruz. Bu kapsamda Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız bünyesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğünü kurarak çalışmalara başladık. Gerekli harita altlığı, sistem alt yapısı gibi bileşenleri tedarik ettik ve abone verilerinin düzenlenmesi çalışmalarına başladık. Ayrıca 185 Çağrı Merkezimizde, Abone işlemlerinde,ödeme işlemlerinde, başvuru işlemlerinde, etüd ve proje çalışmaları gibi tüm hizmetlerimizde teknolojik alt yapıyı kullanıyoruz.” dedi. 
Editör: Haber Merkezi