Kahramanmaraş’ın ilçe ve mahallelerinde kalıcı içme suyu altyapısı oluşturarak gelecekte olası su problemlerinin önüne geçmeyi hedefleyen KASKİ Genel Müdürlüğü, Çağlayancerit İlçesinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe merkezinde bulunan eski şebekenin kayıp kaçak oranının çok fazla olması ve nüfus artışı dikkate alınarak boru çapları yükseltiliyor. Yapılan çalışmayla içme suyu kaynağı ile depo arasındaki 2,5 km’lik isale hattı yenileniyor. Aynı zamanda ilçe merkezinde sürdürülen çalışmalarla depo ile şebeke arasındaki 1,5 km‘lik kısım da boru çapları yükseltilerek yenileniyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla özellikle yaz aylarında nüfusunda artış yaşanan Çağlayancerit’e kesintisiz su verilmesi hedefleniyor.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılacak olan bitümlü sıcak karışım asfalt çalışması ile ilçe merkezi modern bir görünüme kavuşacak.

HELETE YALANGOZ ŞEBEKE’YE KAVUŞTU
Düzenli bir içme suyu şebekesi olmayan Helete Mahallesi Yalangoz Mevkiinde yerleşimin artması üzerine harekete geçen KASKİ, bölgede içme suyu şebeke çalışması başlatarak vatandaşların içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu. Bölgeye yapılan 8 km içme suyu şebeke hattıyla kesintisiz içme suyuna kavuşan bölge sakinleri, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Editör: Haber Merkezi