Her ay farklı bir ilçede organize edilen ilçe belediyeleri zabıta müdürlükleriyle Tanışma, Kaynaşma, İstişare Ve Koordinasyon Toplantısı bu ay Ekinözü ilçesinde gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyüp KARATAŞ, şube müdürleri ve 11 ilçe belediye zabıta müdür ve amirleriyle birlikte önce Ekinözü Belediye Başkanını ziyaret etti. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi ÇELEĞEN’in rahatsızlığı nedeniyle evine yapılan ziyaretten memnun kalan Belediye Başkanı ÇELEĞEN, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ve belediyeler arası birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu güçlendiren bu toplantıların şehrimizin mevcut sorunlarının çözümüne ve çağımıza uygun yeni hizmet anlayışlarının gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek ziyaretten dolayı Zabıta Daire Başkanı Eyup KARATAŞ ve beraberindeki zabıta müdürlerine tek tek teşekkür etti. Belediye Başkanı ÇELEĞEN’in yanından ayrılan Daire Başkanı KARATAŞ ve beraberindekiler Ekinözü çarşısını ve ilçede yeni yapılan birtakım tesis ve parklarda gezi ve incelemeler yaptı.

Daha sonra belediye hizmet binasında yapılan Tanışma, Kaynaşma, İstişare Ve Koordinasyon Toplantısına geçen KARATAŞ, ilçelerimizin genel sorunları ve uygulamalar sırasında yaşanan bazı uyum problemlerinden bahsederek, vatandaşların mağdur edilmemesi ve sorunun bir an önce çözümlenebilmesi için işbirliği ve yardımlaşma duygusu içinde hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle zabıtanın görev alanı içinde bulunan problemlere daha hızlı, kaliteli, etkili ve standart bir çözüm getirebilmenin çabası içinde olunması ve bu duyarlılıkla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen bu istişare toplantılarının önemine vurgu yapan KARATAŞ, “belediye zabıta teşkilatları, beldenin düzeni ve esenliği, halkın huzur, sükun ve sağlığı ile ilgili çok geniş yelpazede ciddi görev ve sorumlulukları bulunan ve belediyelerin halkla iç içe olan en önemli teşkilatlarıdır. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ilçe belediyeleri olarak zabıta hizmetlerimizin zamanında, eksiksiz ve kaliteli bir şekilde sunumu büyük önem taşımaktadır. Bu önem, yasalar ve mevzuatlarla verilen görevleri tam olarak yerine getirmiş olmakla birlikte çok büyük vicdani sorumluluktan da kaynaklanmaktadır. Çünkü, belediye zabıtalarına verilen her görev halkın huzuru, sağlığı ve rahatını temin etmeyi esas alan yani vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren görevlerdir. Bu görevlerimizi de vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedef alarak yerine getirmek zorundayız. Bu nedenle ilçe belediyelerimiz ile tam bir uyum içinde çalışmak, mevcut sorunların çözümünde gerektiğinde işbirliğine gitmek ve vatandaşlarımızın gelişen ve değişen beklentilerine daha süratli ve yerinde çözümler üretebilmek için ortak kararlar almalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Zaten her ay farklı bir ilçemizde düzenlediğimiz ve bundan sonraki aylarda da düzenlemeye devam edeceğimiz bu toplantılarımızın temel gayesi de budur” dedi.
Editör: Haber Merkezi