Geldiği Kahramanmaraş’a Diva-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelen Karataş, üyelerin genel sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Tüm Memur Sen Konfederasyonuna bağlı  Birlik Eğitim Sen Genel Başkanı Murat Karataş ziyarette ayrıca, sendikanın çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, “Güçlü bir Türkiye için her anlamda, her alanda demelere değil gerekeni layıkı ile yapmaya ihtiyaç vardır” dedi.

Güçlü genel merkezli sendikalardan ziyade üyelerinin eğitim ve motivasyonuna dönük güçlü il ve ilçe teşkilatları oluşturulması gerektiğini belirten  Karataş, Kamu çalışanlarının siyaset yapma yasağı kaldırılarak sendikaların siyasetten arındırılması gerektiğini ifade etti.

 Sendikaları üyelerinden koparan, kağıt üye sendikacılığını ortaya çıkaran toplu sözleşme primlerinin kaldırılması gerektiğini ifade eden Karataş, Kaynağını haktan almayan bütün güçlü kullananları, kısa vadede kullananlara çıkar sağlamış görünse de uzun vadede mutlaka kullananlarına bedel ödetecektir” dedi.


Karataş, Birlik Eğitim Sen (BES) üyelerinin toplu sözleşme primlerini feda ederek oluşturduğumuz bir havuz ile  üniversite öğrencilerine 2014 yılında 32 öğrenciye burs verdiklerini bu 32 öğrenciden 2’sinin Kahramanmaraşlı olduğunu söyledi.

Ziyaretten sonra Birlik Eğitim-Sen Genel Başkanı Murat Karataş, Genel Başkan Yardımcısı Hızır Ahmet Gül Tüm Memur-Sen Konfederasyonu İl Başkanı Mustafa Aydemir ve Diva-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Karakurt ile yönetim kurulu üyeleri Yaşar Gölcü İlköğretim Okulunu ziyaret ederek Okulun engelli sınıfına Projektör cihazı hediye ettiler.

Daha sonra Süha Erler Anadolu Lisesi’ni de ziyaret eden heyet sendikalarına bağlı üyeler ile bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundular.

 

Editör: Haber Merkezi