Kahramanmaraş Bölgesinin özellikle tarımsal üretimine dikkat çeken Karakoç, Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Bertiz mahallesinde verimli bir bağcılığın yapıldığını, üretilen üzümün bölge halkının geçim kaynağına dönüşen üzüm üretiminin markalaşması gerekir dedi. 

Bertiz Üzümü (namıdiğer Bertiz kabarcığı) Bertiz üzümünün patent hakkının alınması ve markalaşması yönünde önemli bir adım atılması gerektiğine vurgu yapan gazeteci Selahattin Karakoç, Bertiz üzümünün hem Kahramanmaraş’ta hem de Bertiz’in tanıtılması noktasında büyük katkı sağlayacak olan bir marka değeri olması gerektiğini söyledi.



Bu konudaki düşüncelerini Özgür habar’e aktaran ve Kahramanmaraş’ın Bertiz üzümünü, cevizini her alanda, her anlamda bir dünya markası yapmak için, çaba sarf edilmesi gerekiretiğini belirten gazeteci hemşerimiz Selahattin Karakoç, “Bertiz üzümü ilimizin önemli değerli meyvelerinden birisi. Bu kapsamda Türk Patent Enstitüsü’nde TBMM’de İlimizi temsil eden milletvekili arkadaşlarımız ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızın Türk Patent Enstitüsü bürokratları ile bu konuda bir görüşme yapmaları çok önemli. Bir marka değeri ve özelliği taşıyan “Bertiz Üzümü” nün patentinin ve tüm haklarının ilimize ve hemşerilerimize kazandırılması çok faydalı bir çalışma olacaktır.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, Bertiz üzümünün patent ve marka hakları için gerekli müracaatı yapması lazımdır. ‘Bertiz Üzümü’ne patent verilmesi konusu çok önemlidir. İlgili kurumların hızlı bir şekilde koordine edilerek bir an önce marka ve patent işleminin tamamlanması sağlanmalıdır. Bertiz üzümü hem Kahramanmaraş’ın hem de Bertiz’in tanıtılması noktasında büyük katkı sağlayacak olan bir marka değerimiz olacaktır. Aynı zamanda memleketimizin sahip olduğu ve hemşerilerimize katma değer sağlayan bu güzel ürünün, gelecek nesillerimize tam anlamıyla bir Kahramanmaraş mirası olarak aktarılacak olması hepimize gurur verecektir. Hem ekonomik hem de reklam anlamında bize büyük mutluluk veren bu gelişme olacaktır, Bertiz üzümünün markalaşması konusunu Türk Patent 

Enstitüsü bürokratlarına sordum ama maalesef markalaşma konusunda ilgililerden bir başvuru gelmediği cevabını aldım” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi