İlk Karaciğer naklinin ardından bu kez yapışık doğan siyam ikizleri birbirinden ayrıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdal Karakaya Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirdiklerini, bebeklerin durumunun çok iyi olduğunu ve çok mutlu olduklarını ifade etti.

Hastanenin doğum servisine müracaat eden Havva Solak, sezaryenle 5 kg ağırlığında karınlarından yapışık ikiz çocuk dünyaya getirdi.  Hastanede bir süre gözetim altından tutulan siyam ikizi bebeklerin sağlık durumları düzeldikten sonra ameliyata alınarak başarılı bir operasyonla birbirlerinden ayrıldı. Bir süre hastanede tedavi gören ve durumları iyileşen bebekler taburcu edildi.


İlk kez yapılan siyam ikizleri ayırma ameliyatı ve kaydedilen başarının ardından bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber ameliyatın çok zor bir ameliyat olduğunu dile getirerek; “ Ancak Yeni Doğan, Kadın Doğum ve Anestezi ünitelerinde görevli doktorlarımızın da desteği ile bu zorluk aşılarak mutlu sona ulaşıldı, “Esmanur ve Semanur” adı verilen bebeklerimizin sağlıklı olmaları ve ailelerinin mutlulukları bize bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Hastanemiz sürekli gelişme kaydediyor, bundan sonra bu tür ameliyatlar, hatta daha ağırları bile hastanemizde yapılmaya başlanacak. Ameliyatı gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum ” dedi.


Yapılan başarılı operasyonun ülke gündemine girmesinin ardından bir açıklama yapan KSÜ Tıp Fakültesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan Hastanenin giderek kimliğine kavuştuğunu ve kendisinden beklenen operasyonları yapmaya başladığını dile getirerek: “ Önümüzdeki Aralık ayında yeni hastanemizde birinci yılımızı tamamlamış olacağız. Hastanemizde eksikliklerimizin olduğunu ve bunların giderileceğini sürekli dile getirdik ve getiriyoruz, bizim halkımızdan istediğimiz ve beklediğimiz biraz sabır. Şu bir yılda önemli bir mesafe kaydettik ve etmeye de devam ediyoruz. Böbrek naklini yıllarca zaten yapıyorduk bu yıl Karaciğer naklide gerçekleştirdik ve siyam ikizlerinin birbirinden ayrılması ameliyatı, bunlar çok önemli gelişmeler, biraz daha sabredilirse Hastanemiz hizmeti, donanımı, üniteleri ve kalitesi ile bölgeye hizmet veren bir hastane olacaktır. Ben bu vesile ile hastanemizde bir ilki gerçekleştiren ve onlara destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi