KAPAM Yönetim Kurulu, yayınladığı açıklamasında, Ünal’a görevinde başarı temennisinde bulunurken, Kahramanmaraş için beklentilerini de ifade ettiler.

Yayın açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi  (KAPAM) Derneği olarak Sayın Mahir ÜNAL’ın Kültür ve Turizm Bakanı olarak 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde yer alması bizleri heyecanlandırmış ve mutlu etmiştir. Üstlenmiş olduğu görevinde Sayın Bakanımıza başarılar diliyoruz.

Ortak Paydamız ‘’Kahramanmaraş’’ anlayışı ile çalışmalarını yürütmekte olan derneğimiz bu şuur ve bilinç ile şehrimizin sahip olduğu zengin tarih ve doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan bir çekim merkezi haline getirilmesi konusunda gerekli yatırımların yapılacağına bütün kalbiyle inanmaktadır. Bu anlamda Sayın Mahir ÜNAL’ın Kültür ve Turizm Bakanı olması da Kahramanmaraş için bir şans olacaktır.

Döngele ve Süleymanlı yörelerindeki jeotermal kaynakların değerlendirilerek termal turizmi için yeni kapıların açılmasını, Zeytun bölgesindeki tarihi ve doğal güzelliklere gereken önemin verilmesi, Ekinözü içmelerinin bulunduğu yörede tesisleşmenin önünün açılması,  Uludaz Dağının, Gâvur Gölü (kuş cenneti) bölgesinin turizme kazandırılması, Eshab-ı Kehf külliyesinin inanç turizmi kapsamında tanıtımının yapılarak bölgedeki tesisleşmenin tamamlanması, şehir merkezindeki konak ve tarihi yapıların biran önce turizmin hizmetine sunulması, Germenicia antik kentinin gün yüzüne çıkarılarak insanların görmesinin sağlanması, yedi kuyular bölgesinde kış turizmine uygun tesislerin inşa edilmesi, Döngel Mağaraları, Tekir ve Yeşilgöz mıntıkasının turizme açılması, Tekstil, Çelik ve dondurma sektöründe şehrin markalaşmanın da getirisi olan turizme yönelik konaklama, barınma ve eğlence merkezlerinin inşa edilmesi konusunda gerekli yatırımların yapılması, yatırımcıların teşvik edilmesi konularının sayın bakanımız tarafından takip edileceğine inancımız tamdır.

Şehrimizin Kültür ve Turizm değerlerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra, Kahramanmaraş’ta yaşayanlar olarak K.Maraş-Göksun bağlantı yolu ve tünellerinin tamamlanmasını, Narlı Uluslararası Havaalanı projesinin hayata geçirilmesini,  Narlı-K.Maraş hızlı tren hattının yatırımlara dahil edilmesini sayın bakanımızın hükümet nezdindeki girişimleriyle sonuçlandırılacağını düşünmekteyiz.

Bu işleyiş esnasında KAPAM Derneği olarak yukarıda adı geçen yatırımların gerçekleştirilmesi ve madalyalı şehrimize kazandırılması için her daim bakanımızın yanında yer alacağımızı ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirir görevinde bir kez daha başarılar dileriz. “

Editör: Haber Merkezi