KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen  “Kampüste Sektörel Bakış 6” etkinliğinin bu yılki teması “Ülkemizde Savunma Sanayii Gelişimi” olarak belirlenirken, etkinlik kapsamında, alanında uzman isimlerin katıldığı 4 oturum düzenlendi.

Kampüste Sektörel Bakış 6 etkinliğinin açılış konuşmalarını KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz ve İEEE Öğrenci Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Şekkeli yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçilirken ilk oturumda Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı Muharebe Elektroniği ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Süreyya Yiğit, ülkemizde savunma sanayinin genel durumuna ilişkin bilgiler verdi.



Savunma sanayiinin önde gelen firmalarının katıldığı etkinliğin ikinci oturumunda ASELSAN’dan Kıdemli Uzman Mühendis Mustafa Kuloğlu, ASELSAN tarafından yürütülen elektronik sistem projelerine ilişkin bilgiler verdi. Kuloğlu, radar sistemleri, silah sistemleri ve elektronik harp sistemlerine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Öğle arasından sonra yapılan üçüncü oturumda ise bir diğer önemli savunma sanayii firması olan ROKETSAN’dan Pazarlama Sorumlusu Berkay Görgülü, “Füze ve Roket Sistemleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. ROKETSAN olarak Türkiye’de füze ve roket sistemleri konusunda en yetkin kurum olduklarını ifade eden Görgülü, roket teknolojilerinin kullanımı bakımından Türkiye’deki mevcut duruma ilişkin bilgi verdi.



Dördüncü ve son oturumda ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ) Kıdemli Aviyonik Sistem Mühendisi Ahmet Toktaş, TAİ tarafından yürütülen Türkiye’de ki hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi gibi alanlarda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Etkinlik, kurum ve kuruluş temsilcilerinin, katılımcıların sorularını cevaplandırmalarının ardından, etkinliğe katılan firma temsilcilerine plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Editör: Haber Merkezi