Kültürpark’ta gerçekleştirilen açılış programı Genç Kamek Halkoyunları Ekibinin gösterileri ile başladı.

Sergi açılışının ardından stantları gezen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Büyükşehir Belediyesi olarak insanların el becerilerini geliştirme ve meslek edindirme konusunda çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

YAKLAŞIK 600 ÜRÜN SERGİLENİYOR

KAMEK Kursları bünyesinde Tezhip Kursu kursiyerlerinden 30, Ahşap Boyama ve Kağıt Rölyef Kursu kursiyerlerinden 97, Takı Tasarım ve Özel Gün Nikah Şekerleri Kursiyerlerinden 300, Geleneksel El Sanatları Kursiyerlerinden 90 ve Resim kursiyerlerinden 30 olmak üzere toplamda 547 ürünün sergilendiği sergi açılışının ardından Kültürpark Konferans Salonu’nda geçildi.

KURS HOCALARINDAN BAŞKAN GÜNGÖR’E HEDİYE TAKDİMİ

Serginin gezilmesinin ardından konferans salonuna geçildi ve burada KAMEK bünyesinde kurs veren hocalar destek ve katkılarından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e kendi dallarında birer ürün hediye ederek kursiyerler adına teşekkür ettiler.

YAPMAK ZORDUR ELEŞTİRMEK KOLAYDIR

Konferans Salonu’nda kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Hindistan’da geçtiği bilinen ressam ve resim düzeltme olayını anımsatarak: “Yapmak zordur, eleştirmek kolaydır. Bu ürünlerin hepsi el emeği göz nurudur, hepsinin arkasında bir emek ve fikir vardır” ifadelerini kullandı.

İNSAN FAKTÖRÜNÜ GÖZARDI ETMEMEMİZ LAZIM

Başkan Güngör, Türkiye’de belediyeciliğin 20-30 yıl öncesi ile kıyaslandığında çok büyük aşamalar kaydettiğini ve şehirlerin konforunun yükseltildiğini belirterek, bundan sonraki yapılacak hizmetlerde de insan faktörünün göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Güngör: “Mekanları ne kadar yaparsak yapalım ruh veremezsek bir anlamı olmaz. Mekanlarımıza ruh veren insanlarımızdır” diye konuştu.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI GÜN GEÇTİKÇE DAHA DA ÖNEM KAZANIYOR

Belediyelerin teknik ve alt yapı haricinde son zamanlarda kültür, sanat gibi sosyal alanlarda da birtakım görevler üstlendiğine dikkat çeken Başkan Güngör: “Bu tür kurslar insanlarımızın el becerilerini geliştirip meslek edindirdiği gibi aynı zamanda insanlar arasında sosyalleşme bağlarının güçlenmesine ve şehir hayatının kültürel ve sosyal anlamda gelişmesine vesile oluyor” dedi.

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından Genç Kamek kursiyerleri Keman ve bağlama dinletisi sundular.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Arif Şen, MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve diğer ilgililerin katıldığı program kursiyerlerin Başkan Güngör ile topluca hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi