Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı teşvikler hakkında KALİDA üyelerine bilgiler veren SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, gerçekleştirilen ortak platformlarda teşvikler hakkında detaylı bilgi paylaşımlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. İl Müdürü Şahin, bu bilgi paylaşımının işverenler için oldukça faydalı olacağını söyledi. Şahin, “ İşverenler,  verilen teşvikler hakkında ne yazık ki çok az bir bilgiye sahip. Teşviklerin bilinilirliğini arttırmak için,  teşviki veren kurumlara önemli görevler düşüyor. Biz SGK olarak işverenleri bu yönde bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Birçok yerde ortak seminerler düzenledik. Bu konuda kurum olarak daima hizmet vermeye hazırız. ” dedi. On bir ayrı teşvik çeşidi hakkında bilgi veren İl Müdürü Şahin, işverenlerin bu teşviklerden yararlanabilmeleri için bazı noksanlarını tamamlaması gerektiğine değindi.
Sosyal Güvenlik Kurumunun işverenlerin üzerinde ağır yük olan primlere yönelik olarak, hem iyi niyetli olan işverenlere ödül niteliğinde hem de ülkenin sosyo-ekonomik dengelerine göre istihdam yaratmak amacıyla çeşitli teşvik programları uyguladığına değinen SGK İl Müdürü Mehmet Şahin, “Bu teşviklerden en çok yararlanılanı işyerinde kayıt dışı işçi çalıştırmayan, primlerini düzenleyen işverenlere prim hisselerinden yapılan yüzde 5’lik indirimdir. Bu indirim de sağladığı kolaylıklar açısından işverenler için önemli bir yer tutmaktadır”dedi.

 

Programın sonunda konuşan KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe, işçi tazminatlarında yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. İşverenlerin, işten çıkarmalarda yüksek tazminatlar ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Mahir Keçe, yaşanan bu sıkıntının ortadan kaldırılması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Genel Sekreter Mahir Keçe, “ İşten çıkarılmalar birçok işveren ekonomik açıdan zorluklar yaşıyor. Özellikle işleri kötüye gittiği için işçi çıkarmak zorunda kalan işveren, bu durumdan en fazla etkilenen kesim. İşverenler, işçi tazminatlarını bütçe hesaplamalarında yer vermemesi nedeniyle ortaya çıkan bu tabloyu ortadan kaldırmak için yetkililerin adım atması gerekiyor” diye konuştu.

Programın sonunda soru-cevap bölümüne geçildi ve SGK İl Müdürü Mehmet Şahin’e plaket verilmesiyle program sona erdi.

 



 

Editör: Haber Merkezi