Bem-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Kahveci yayınladığı mesajında: “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi anlamak, anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına her yıl 14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır.

Kâinatın Efendisi “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyurarak imanı toplumsal barışın temel taşı yapmıştır.

Hz. Peygamberi (S.A.V) kutlu doğumu vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak, insan onurunun göz ardı edildiği, zedelendiği, ayaklar altına alındığı, insanlığın kaybolmaya yüz tuttuğu, insanı onursuzlaştırma, itibarsızlaştırma küresel ölçekte politikalar haline geldiği günümüzde bütün âlemleri onurlandırmak için gönderilen rahmet yüklü adalet, hikmet yüklü ahlâk Peygamberinin onur mücadelesini ve insana bakışını yeniden keşfetmeye ve bu keşfimizi toplumun bütün katmanlarına açmaya her zamankinden daha fazla muhtacız.

Hiç kuşkusuz Peygamber Efendimizin (S. A. V) örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması, zedelenen insanlık onurunun tekrar yücelmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne melcedir. Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da, Afrika’da, Somali’de, Mali’de, Filistin’de ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Toplumsal barışın sağlanması ve devam etmesi adına insanların kardeşçe ve dostça yaşamalarını arzu etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Hazret-i Peygamber’i ve O’nun insanlığa takdim ettiği değerleri, İslam’ın aydınlık bilgisini ve mesajını doğru ve sahih bilgiler ışığında, anlatmak ve tanıtmak amacıyla, kutladığımız Kutlu Doğum Haftası’nın, tüm üyelerimize, ilimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi