AAA Enstitüsü referandum seçimi öncesinde, Akdeniz Bölgesinde belediye başkanlarının başarı oranları ölçen bir anket yaptı.

Akdeniz Bölgesinde 5 Büyükşehir’de ve o illere bağlı ilçelerde, her bölgenin, kendi belediye başkanını başarılı bulma oranını saptamak amacı ile yapılan ankette, nüfus oranına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 30 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.

Her belediye başkanının başarı oranı kendi şehrindeki seçmelerine sorularak yapıldığı ankette, seçmenlere “Büyükşehir belediye başkanınızı ve ilçe belediye başkanınızı başarılı buluyor musunuz?” sorusu soruldu.

Açıklanan Listede AKP’den 4, CHP’den 2, ve MHP’den 1 Belediye Başkanı Var.

Soruya verilen cevaba göre Kahramanmaraş’ta en başarılı İlçe Belediye Başkanı Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş (AKP) oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel (AKP) oldu.

İllerin En başarılı ilçe belediye başkanları

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş (AKP)

Mersin Tarsus Belediye Başkanı Şevken Can (MHP)

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan (AKP)

Hatay Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci (AKP)

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar (CHP)

Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek (CHP) kendi illerinin en başarılı ilçe belediye başkanı oldular.

AAA Enstitüsü Şirket Genel Müdürü Mehmet Turaçcı yaptığı açıklamada; ’’ 20 gün süren başarılı bir anket çalışması yaptık. Akdeniz bölgesinin 5 büyükşehir’inde yapmış olduğumuz en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanı anket çalışmasında 30 bin kişi ile online, telefon ve yüz yüze anket metoduyla tesadüfi yöntemle başarılı bir çalışma yaptık’’ dedi.

 

Editör: Haber Merkezi